Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U nedjelju, 30. listopada, u 3 sata ujutro završava ljetno i počinje zimsko računanje vremena pomicanjem jednog sata unatrag.


Uredbom o računanju vremena u 2015. i 2016. utvrđeno je da ljetno računanje vremena završava 30. listopada, kada će se pomicanjem kazaljki sata za jedan sat unatrag, vrijeme u 3 sata računati kao 2 sata, izvijestio je Državni zavod za mjeriteljstvo.

Vezani članci Ilustracija Spavat ćemo kraće: Uskoro slijedi velika promjena, a mnogima će teško pasti Slika nije dostupna Noćas spavamo sat vremena dulje, ali oni će  40 sati pomicati kazaljke na vrijednoj kolekciji urica

HEP podsjeća da se povratkom na zimsko računanje vremena, električna energija utrošena od 7 sati do 21 sata obračunava prema višoj tarifi (VT), a energija utrošena u razdoblju od 21 sata do 7 sati prema nižoj tarifi (NT).

Zakonom o sigurnosti prometa na cestama propisano je da u razdoblju zimskog računanja vremena motorna vozila danju moraju imati upaljena dnevna ili kratka svjetla, napominje HAK. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju