Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sindikati HŽ-a upozoravaju

'Očekuju nas veće i teže nesreće!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikati zaposlenika u Hrvatskim željeznicama potaknuti nesrećom u Perušiću od ministra Siniše Hajdaša Dončića zatražili su hitnu neovisnu analizu sigurnosti željezničkog prometa s trenutnim brojem radnika te s planiranim smanjenjima bez ulaganja u novu tehnologiju.

Od ministra prometa također traže i zaustavljanje stalnih izmjena propisa vezanih uz željeznički promet jer svaka od tih izmjena, naglašavaju iz sindikata, smanjuje sigurnost željezničkog prometa te javno imenovanje stručnjaka koji izrađuju te nove propise kako bi se znalo tko odgovara za eventualne nesreće.

Pročitajte i ovo Marko Balen, reporter Nove TV KOD RIJEKE Reporter Dnevnika Nove TV donosi detalje o sudaru vlakova: "Očevid je gotov, na putu je posebna dizalica" Slika nije dostupna Sporan prekovremeni rad Sindikat strojovođa predlaže: 'Ili mirenje ili štrajk'

Iz sindikata objašnjavaju kako bi tvrdnje jednog od direktora HŽ Infrastrukture da je željeznički promet na zavidnoj razini sigurnosti u odgovornom društvu bile dostatan razlog za njegovim neopozivim otkazom jer, tvrde, nesreća u Perušiću nije bila slučajna niti je bila jedna od mnogih u statistici.

Upravo zbog zabrinutosti za sigurnost željezničkog prometa sindikati zahtijevaju i da se hitno provede neovisna istraga o nabavi rezervnih dijelova i njihovoj kvaliteti te načinu održavanja vozila jer već se godinama upozorava na sumnjive načine nabave.

>> Otkazale kočnice lokomotive? 12 radnika ozlijeđeno, dvojica teško

'Smjer u kojem nas vodi nova uprava ne daje nam nadu da će se nešto bitno promijeniti glede sigurnosti željezničkog prometa. Upozoravamo vas ako se stanje hitno ne popravi za očekivati je veće i teže željezničke nesreće za koje ćete vi morati snositi odgovornost', naglašavaju iz sindikata. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene