Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radni stroj udario u vlak

Otkazale kočnice lokomotive? 12 radnika ozlijeđeno, dvojica teško

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U željezničkoj nesreći kod Perušića ozlijeđeno je 12 osoba, od kojih dvije teže.

'Radni stroj, koji inače radi na održavanju pruge, na prvom je kolosijeku naletio na prazne vagone', kazala je za Dnevnik.hr glasnogovornica HŽ-a Mihaela Tomurad Sušac.

Pročitajte i ovo Počele su pripreme za dolazak baterijskih vlakova baterijski vlakovi Počele pripreme za dolazak suvremenih vlakova, mogu voziti do 160 kilometara na sat Ilustracija Očevid u tijeku Željeznička nesreća kod Bjelovara: Vlak naletio na kombi, vozač prevezen u bolnicu

>> Putnički vlak iskliznuo iz tračnica, nema ozlijeđenih

'Danas u 12:54 sati teška motorna drezina naletjela je na prazne teretne vagone koji su stajali na 1. kolosijeku u kolodvoru Perušić', prioćili su kasnije iz HŽ-a te dodali kako je ozlijeđeno 9 radnika tvrtke Remont i održavanje pruga.

U PU ličko-senjskoj su nam potvrdili kako je na radnom stroju u trenutku nesreće bilo 12 djelatnika HŽ-a te kako su svi teže ili lakše ozlijeđeni.

Iz HŽ-a su naknadno izvijestili o 9 ozlijeđenih. Nesreća se dogodila na sporednom kolosjeku i nema nikakvih zastoja u prometu. Sreća u nesreći je što danas nije bilo ukrcaja tereta u prazne vagone jer bi se u tom slučaju tragedija teško izbjegla.

U PU ličko-senjskoj se doznaje kako je ozlijeđeno svih 12 radnika. Dvojica koja su teže ozlijeđena prevezena su u Traumatološku bolnicu u Zagrebu, četvorica lakše ozlijeđenih zadržana su na liječenju u Općoj bolnici Gospić, a šestorica su pušteni kućama. Najteže je prošao strojovođa koji ima višestruke prijelome. Život dvojice teže ozlijeđenih radnika, doznaje od kirurga gospićke bolnice dr. Janoša Horvata, nije u opasnosti.

'Zaprimili smo poziv u 12:58 sati. Dvojica djelatnika koji su teže ozlijeđeni imaju prijelom bedrene kosti', kazao je dr. Edo Emer.

U hodniku gospićke bolnice od lakše ozlijeđenih radnika doznaje se da su u jednom trenutku osjetili iznenadni strašan udarac. Nesreća se dogodila kada je u teretnu kompoziciju vagona u koju se utovarivala drvena oblovina udario stroj za prijevoz radnika HŽ-a koji se kretao iz smjera Gospića. Pretpostavlja se da se nije mogao zaustaviti nakon što su mu zakazale kočnice.

Očevid obavljaju policijski službenici PU ličko-senjske, PP Gospić. Uzroci neseće znat će se po završetku istrage, no neslužbeno se doznaje da se najvjerojatnije radi o otkazivanju kočnica.

Ovo je peta željeznička nesreća u ovoj godini, ali prva s ozljeđenima. U prethodne četiri radilo se o iskliznuću s tračnica.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene