Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatske vode priopćile su danas da je tijekom noći vodostaj Like na mjerodavnom vodomjeru Selište u porastu 40 centimetara te da se tijekom dana očekuje daljnji porast tog vodostaja.


Hrvatske vode također ističu da se u narednim danima očekuje prestanak oborina i zahlađenje što bi trebalo dovesti do normalizacije stanja. Lokalne prometnice u Gornjem, Donjem Kosinju, Rudinka, Bakovac, Sv.Ivan i dalje su poplavljene te se komunikacija odvija čamcima. Voda se povlači s površina u Ličkom Novom. Provode se mjere izvanrednog stanja obrane od poplava.

Vezani članci Kinezi se i dalje bore s poplavama - 2 VIDEO Nestvarna snimka poplave među neboderima: U vodenom kaosu u Kini 25 ljudi poginulo, milijuni pogođeni posljedicama Lidija Srnec i Barbara Štrbac Stručnjakinja o klimatskim promjenama: "Usporedbe radi - kad ste zdravi, vaša je temperatura ispod 37. Ako poraste za stupanj, bolesni ste"

>> Kosinjanima poplavljeno više od 150 kuća

U osam sati vodostaj Like na vodomjeru Selište iznosio je +495,72 metara nad morem (izvanredno stanje se proglašava na + 488,00). Kota Kruščica iznosila je + 552,26 metara nad morem. Tijekom noći vodostaj Gacke na mjerodavnim vodomjerima Čovići i Vivoze je u porastu za dva centimetara. Tijekom dana očekuje se stagnacija vodostaja, ističu u Hrvatskim vodama i dodaju da se i dalje provode mjere redovne obrane od poplava.

U vezi sa bujicama Tisovac, Vagančica i Crevarak Hrvatske vode navode da se voda povukla s prometnica te se povlači i s poljoprivrednih površina. U devet sati doneseno je rješenje o prekidu izvanrednog stanja obrane od poplava. (Hina)