Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatske vode

Očekuje se porast rijeke Like

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatske vode priopćile su danas da je tijekom noći vodostaj Like na mjerodavnom vodomjeru Selište u porastu 40 centimetara te da se tijekom dana očekuje daljnji porast tog vodostaja.

Hrvatske vode također ističu da se u narednim danima očekuje prestanak oborina i zahlađenje što bi trebalo dovesti do normalizacije stanja. Lokalne prometnice u Gornjem, Donjem Kosinju, Rudinka, Bakovac, Sv.Ivan i dalje su poplavljene te se komunikacija odvija čamcima. Voda se povlači s površina u Ličkom Novom. Provode se mjere izvanrednog stanja obrane od poplava.

Pročitajte i ovo Mesnica - 1 pripreme za uskrs Bez ove namirnice mnogima je blagdanski stol nezamisliv, u nekim dijelovima Hrvatske već je nastala nestašica Slika nije dostupna Voda se izlila iz korita Izvanredne mjere obrane od poplava na Malom slivu Like

>> Kosinjanima poplavljeno više od 150 kuća

U osam sati vodostaj Like na vodomjeru Selište iznosio je +495,72 metara nad morem (izvanredno stanje se proglašava na + 488,00). Kota Kruščica iznosila je + 552,26 metara nad morem. Tijekom noći vodostaj Gacke na mjerodavnim vodomjerima Čovići i Vivoze je u porastu za dva centimetara. Tijekom dana očekuje se stagnacija vodostaja, ističu u Hrvatskim vodama i dodaju da se i dalje provode mjere redovne obrane od poplava.

U vezi sa bujicama Tisovac, Vagančica i Crevarak Hrvatske vode navode da se voda povukla s prometnica te se povlači i s poljoprivrednih površina. U devet sati doneseno je rješenje o prekidu izvanrednog stanja obrane od poplava. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene