Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vodostaj opada

Kosinjanima poplavljeno više od 150 kuća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je stanje na području poplavljenog Kosinja i dalje teško, ipak je malo povaljnije budući da je u posljednjih 24 sata dotok rijeke Like u akumulaciju Kruščica opao sa 327 kubičnih metara na 218 pa sada razina vode u Donjem Kosinju raste dva cm na sat.

'Za očekivati je da će vodostaj Like i dalje opadati s obzirom na stabilnije vremenske prilike', rekao je Mladen Vodička iz vodnog područja Hrvatskih voda u Otočcu.

Pročitajte i ovo Kosinj i dalje poplavljen (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Blagdani u znaku poplava Vodostaj ponovno raste: Vjernike u Kosinjskoj dolini župnik će na Uskrs obilaziti čamcem Na udaru nabujalih rijeka i ove su godine ista mjesta (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Provjereno obišlo poplavljena područja Zašto su na udaru nabujalih rijeka uvijek ista mjesta? "Živi pakao. Pakao je mala riječ za taj doživljaj jer ja sam čovjek koji je prošao rat"

Voda je na području Donjeg Kosinja, Selišta i drugih naselja poplavila više od 150 što kuća što gospodarskih objekata, a članovi općinskog stožera za obranu od poplava, Službe 112 i Hrvatskih voda pomažu ugroženom stanovništvu. Veza s poplavljenim područjem održava se sa 12 čamaca, međutim bilježe se česti kvarovi na plovilima, kaže Ivan Turić, načelnik općine Perušić.

Posjetu Kosinju najavio je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene