Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stručnjaci upozoravaju

Očekuje nas najezda komaraca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najezda komaraca kakve nije bilo četiri godine kvari uživanje u prekrasnom vremenu. Kiša koja je padala u ožujku i travnju i velik vodostaj rijeka savršeni su uvjeti za razvoj komaraca. Iako je Zagreb za njihovo uništavanje dao više od dva milijuna kuna, to očito nije dovoljno. Slični problemi mogli bi zadesiti velik dio Hrvatske.

Male napasti građane u nekim dijelovima grada izluđuju. Goran Prodanović, stanovnik Zagreba, kaže da su ga cijelog izboli. 'Novi Zagreb je katastrofa! Čak sam razmišljao da nazovem gradsko poglavarstvo da pitam njih, jer iza šest sati se ne može normalno sjesti na klupicu, komarci ispikaju u sekundi', kaže Prodanović. Svatko ima svoj recept za borbu s komarcima. 'Popijem litru konjaka i oni sami odu', rekla je jedna žena. Da je metropola ove godine puna komaraca potvrđuju i u službama koje se time bave. Građani ih zovu i žale se. 'Jedna grupa poziva je iz rubnih dijelova grada koje naše suzbijanje ne doseže i druge gdje se taj program provodi, ali ljudi nisu zadovoljni sa rezultatima. Nismo zadovoljni ni mi, a ni i izvođači', rekao je Nikola Benić, iz Zavoda za javno zdravstvo dr. A. Štampar.

Pročitajte i ovo Dron za zaprašivanje komaraca Centar za kontrolu Protiv njih se bore i dronovima, ali konačni udarac komarcima će zadati - komarac Slika nije dostupna Nema mira u Slavoniji VIDEO Nevjerojatna najezda komaraca u Sarvašu, snimka nastala dva dana nakon zaprašivanja: "Mi se ovdje moramo nositi s takvom situacijom"

'Unazad par dana počeli smo dobivati pozive naročito iz područja grada gdje su nekakvi parkovi, šume i podsljemenska zona', rekla je Želja Topolovec iz Eko-deratizacija. U gradskom poglavarstvu o tome ništa ne znaju. 'Šećem svaku večer i mogu vam reći da nije točno da je netko nezadovoljan i to šećem oko 10-11, trebalo bi me jako ispikati', kaže Zvonimir Šostar, Gradsko poglavarstvo. Mjesto uboda ne smije se češati kako ne bi došlo do infekcije, a za one s jakom alergijskom reakcijom postoje lijekovi. Idući tjedan kreće nova tura borbe s malim, agresivnim napasnicima kojih samo u Zagrebu ima oko 19 vrsta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene