Luki Modriću neće se suditi. Postupak zbog davanja lažnog iskaza na suđenju Zdravku Mamiću obustavljen je. Odluka je pravomoćna i ne postoji mogućnost podnošenja žalbe.

Galerija


Nakon svjedočenja Luke Modrića tužiteljstvo je tvrdilo kako je kapetan nogometne reprezentacije svjesno lagao na sudu, znajući da je sporni aneks potpisao nakon odlaska iz Dinama.

Vezani članci Dejan Lovren (Foto: Dnevnik.hr) Nakon vijesti o podizanju optužnice protiv njega, oglasio se Dejan Lovren: "Dobit ću i ovu utakmicu" Zdravko Mamić nakon presude (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Zdravko Mamić vijest i u svjetskim medijima: ''Šef hrvatskog nogometa dobio zatvorsku kaznu''

Tvrdio je kako se ne sjeća kad je potpisao i kako su ga USKOK-ovi istražitelji pogrešno shvatili. ''Kako sam bio dugo vremena tamo na ispitivanju, tu sam vjerojatno se zabunio. Potpisao sam ga nakon što je pisalo. Jedva sam čekao da izađem od tamo'', rekao je u lipnju 2017. godine na sudu Luka Modrić.

Uz Modrića na klupi za svjedoke našao se još jedan član vaterenih, Dejan Lovren. Ubrzo su obojica završila na ispitivanju u DORH-u. ''Ja sam samo došo ovdje da bi iznio svoju obranu i reći istinu kao i svaki put do sada. Moja je savjest mirna'', kazao je Modrić.

Sad doista može biti miran. Njegovu suigraču Dejanu Lovrenu i dalje prijeti pet godina zatvora. U Lovrenovom slučaju još nije donesena nikakva sudska odluka.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr