Na stranicama Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje u četvrtak su osvanuli popisi vezani za obnovu u Sisačko-moslavačkoj županiji.


Nakon što je premijer Plenković na današnjoj sjednici Vlade rekao da nema ništa protiv objave popisa, oni su objavljeni, iako unatoč velikom interesu javnosti danima do njih nitko nije mogao.

Vezani članci Anka Mrak-Taritaš Anka Mrak Taritaš oko obnove Zagreba: ''Tehnička dokumentacija se mjeri kilogramima. To nema smisla'' Petrinja nakon potresa - 2 Dok je ponovno treslo Vlada usvajala Program mjera obnove zgrada oštećenih u potresima

Popisi sadrže nazive projektantskih i nadzornih tvrtki kao i izvođača radova te područnih nadzora i revidenta. Popise možete pogledati OVDJE

U objavi iz Središnjeg ureda napominju kako objavljene informacije ne ometaju istražne radnje koje su u tijeku vezano za lošu obnovu dijela kuća na Banovini nakon Domovinskog rata. Objavili su i statistiku obnove, kao i utrošena financijska sredstva.

"U programu obnove ratom porušenih stambenih objekata od početka obnove do danas sudjelovalo je više državnih tijela koja su provodila obnovu i stvarala elektronsku evidenciju podataka o obnovi. Iz tog razloga, budući da su gore navedeni popisi sadržani u navedenoj elektronskoj evidenciji, Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje ograđuje se od mogućih pogrešnih unosa imena tvrtki projektanata, izvođača radova ili nadzora", pojasnili su.