Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Nije izrazio niti sućut"

Obitelj poginulog o Banožićevoj ispovijesti: "On laže. Dobili smo informacije, bojimo se vještačenja"

Mario Banožić
Mario Banožić Foto: Goran Mehkek, Ivan Peric/Cropix
Svoju stranu priče odlučila je objaviti i obitelj poginulog Josipa Šarića.

Nakon što se bivši ministar Mario Banožić po prvi puta, nakon prometne nesreće u kojoj je poginuo otac dvoje djece, obratio javnosti, svoju stranu priče odlučila je objaviti i obitelj poginulog Josipa Šarića. Ranije su rekli kako su "užasnuti intervjuom okrivljenog Maria Banožića", te da su primorani iznijeti istinu. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Poštovani, nažalost naš otac, suprug, sin i brat, pokojni Goran Šarić nije u mogućnosti dati svoj izjavu o okolnostima tog kobnog jutra 11. studenog 2023. godine, a sve zbog nepropisne vožnje odnosno kršenja propisa o sigurnosti prometa okrivljenog, kako je to utvrdilo Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima, a što će nadamo se i utvrditi Općinski sud u Vinkovcima donošenjem presude kojom će istog proglasiti krivim za kazneno djelo.

Na nesreću okrivljenog, postoji svjedok ove prometne nesreće, kao što i postoji prometno vještačenje jedne ugledne i priznate ustanove, koje će pomoći sudionicima u kaznenom postupku utvrđenju istine i stati na kraj nedavno izrečenim lažima.

Naša bol i tuga zbog gubitka Gorana se ne smanjuju niti s odmakom vremena, a posebno ne pomaže lažno spominjanje naše obitelji u kontekstu isprike od strane okrivljenika. Nama, djeci, supruzi, majci i bratu pokojnog Gorana okrivljeni se nikad nije javio, a kamoli ispričao.

Pročitajte i ovo Mario Banožić druga strana priče Brat poginulog: "Banožić laže. Nije poznavao mog brata i nikome nije izrazio sućut"

Podredno želimo naglasiti da smo zahvalni na empatiji hrvatske javnosti, svim ponuđenim oblicima pomoći od strane pojedinaca, kao i informacijama koje smo dobili. Jedna od tih za sada nepotvrđenih informacija je da je okrivljenik u vrlo dobrim prijateljskim odnosima s osobom koja je usko rodbinski povezana s jednim od prometnih vještaka sa Zavoda za prometno-tehnička vještačenja, Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta prometnih znanosti, slijedom čega se po našem osobnom sudu pribojavamo svih možebitnih naknadnih vještačenja po toj Ustanovi.

Na kraju samo želimo da se kazneni postupak provede i završi na pošten i pravedan način, te da se našu obitelj pusti na miru, kako bismo mogli i dalje tugovati za našim Goranom, budući je naš gubitak težak i stopostotni, a naša srca ne nogu prihvatiti gubitak našeg tate, supruga, sina i brata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene