Llea Kajtazi
Llea Kajtazi Foto: Obiteljski album

Bio je četvrti ili peti mjesec 2020. kad su Lleini (5) roditelji shvatili da njihova djevojčica teško hoda. Povremeno je posrtala, koji put i pala. Odveli su je liječniku, pedijatru.


"Rekli su da ima dioptriju i da slabo vidi, no na pregledu dioptriju nisu mogli utvrditi. Išli smo na dubinsko snimanje i otkrili tumor glave i mozga", ispričala nam je Lleina mama Nikolina Kajtazi (29).

Neurofibromatoza tipa 1, tako glasi dijagnoza. Dosad je Llea vid na lijevom oku izgubila, a liječnici se bore da spase desno. Tumor koji je bio između oka i mozga, već je, kažu roditelji, zahvatio mozak. Llea, koja je u nekoliko mjeseci prošla nekoliko bolnica, od Klaićeve preko Svetog Duha, sada svake srijede ide na kemoterapije u Kliniku za tumore. U bolnici je tad od 7 ujutro do 14 sati. Sad već zna što je čeka, pa se rukama i nogama bori da ne ide.

"Nas pet ili šest drugih moramo je stavljati u auto. Postaje agresivna", ispričao je tata Mark (39), koji je svaki put vodi na kemoterapije i strpljivo s njom čeka da prođe 14 sati. 

Llea u početku nije imala ni nuspojava, no Mark kaže da se s vremenom počela žaliti da je boli trbuh te da mršavi.  

Zbog Lleina liječenja obitelj Kajtazi morala se iz rodnog Zadra preseliti u Zagreb. Mama, tata, Llea, njezin brat i dvije sestre. 

Škola mudrog učenja i brzog čitanja Bračni par pomaže učenicima: ''Trebamo se zapitati kako bismo društvo postali samo uz online nastavu''

Na poklon kaput i topla poruka - 2 Otkriveno tko je Mirna koja je porukama u džepovima doniranih kaputa oduševila nove vlasnice: "Nemoj reći mojoj mami..."

"Financijski sve to teško podnosimo. Suprug se nikako ne može zaposliti. Ja sam u rizičnoj trudnoći. Podstanari smo u Zagrebu, a jedva smo, uz pomoć dobrih ljudi, našli i ovaj stan. Plaćamo ga 3000 kuna plus režije. A još moramo platiti i polog 3000 kuna, kaže mama Nikolina. 

Llea Kajtazi Obitelj Kajtazi treba pomoć Foto: Obiteljski album

Svi koji žele mogu pomoći na HR 2224070003237789915, OTP banka LLea Kajtazi. 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju