Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spašavaju vid

Djevojčica Llea (5) ima tumor očnih živaca, obitelj treba pomoć: "Financijski to teško podnosimo. Već je zahvatio mozak..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bio je četvrti ili peti mjesec 2020. kad su Lleini (5) roditelji shvatili da njihova djevojčica teško hoda. Povremeno je posrtala, koji put i pala. Odveli su je liječniku, pedijatru.

"Rekli su da ima dioptriju i da slabo vidi, no na pregledu dioptriju nisu mogli utvrditi. Išli smo na dubinsko snimanje i otkrili tumor glave i mozga", ispričala nam je Lleina mama Nikolina Kajtazi (29).

Neurofibromatoza tipa 1, tako glasi dijagnoza. Dosad je Llea vid na lijevom oku izgubila, a liječnici se bore da spase desno. Tumor koji je bio između oka i mozga, već je, kažu roditelji, zahvatio mozak. Llea, koja je u nekoliko mjeseci prošla nekoliko bolnica, od Klaićeve preko Svetog Duha, sada svake srijede ide na kemoterapije u Kliniku za tumore. U bolnici je tad od 7 ujutro do 14 sati. Sad već zna što je čeka, pa se rukama i nogama bori da ne ide.

"Nas pet ili šest drugih moramo je stavljati u auto. Postaje agresivna", ispričao je tata Mark (39), koji je svaki put vodi na kemoterapije i strpljivo s njom čeka da prođe 14 sati. 

Llea u početku nije imala ni nuspojava, no Mark kaže da se s vremenom počela žaliti da je boli trbuh te da mršavi.  

Zbog Lleina liječenja obitelj Kajtazi morala se iz rodnog Zadra preseliti u Zagreb. Mama, tata, Llea, njezin brat i dvije sestre. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Lijepa gesta Bračni par pomaže učenicima: ''Trebamo se zapitati kako bismo društvo postali samo uz online nastavu''

Pročitajte i ovo Na poklon kaput i topla poruka - 2 kći poznatog pjevača Otkriveno tko je Mirna koja je porukama u džepovima doniranih kaputa oduševila nove vlasnice: "Nemoj reći mojoj mami..."

"Financijski sve to teško podnosimo. Suprug se nikako ne može zaposliti. Ja sam u rizičnoj trudnoći. Podstanari smo u Zagrebu, a jedva smo, uz pomoć dobrih ljudi, našli i ovaj stan. Plaćamo ga 3000 kuna plus režije. A još moramo platiti i polog 3000 kuna, kaže mama Nikolina. 

Svi koji žele mogu pomoći na HR 2224070003237789915, OTP banka LLea Kajtazi. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene