U džepovima doniranih kaputa djevojke u Zagrebu pronašle su simpatične poruke. Mlada žena koja ih je donirala potpisala se kao Mirna. Uskoro je za njom krenula potraga. Otkrila nam je što ju je potaknulo da uz kapute pokloni i lijepe poruke.

Galerija Na poklon kaput i topla poruka - 1 Na poklon kaput i topla poruka - 2 Na poklon kaput i topla poruka - 3 +3 Na poklon kaput i topla poruka - 4

"Jedna causal jaknica, dobra, draga, uvijek pozdravi. Uživaj u njoj, Mirna." "Ovu mi je poklonila mama, ali ja to nikad nisam znala isfurati. Nemoj reći mojoj mami, ali uživaj u ovoj pelerini kada ja to nisam znala. Mirna".

Vezani članci Afganistanski militanti, ilustracija Domaći bloger želi spasiti prijatelje u Afganistanu, moli za pomoć: "Pred našim očima događa se velika katastrofa ovog doba" Humanitarni koncert za zakladu Ana Rukavina - 3 Krug dobrote: Zaklada Ana Rukavina cijeli prosinac sakupljala pomoć, a sad oni pomažu pogođenima potresom

Ove su poruke srednjoškolke smještene u Učeničkom domu ''Dora Pejačević'' u Zagrebu pronašle u kaputima. Kapute je, uz drugu odjeću, Domu anonimno donirala mlada žena.

"Jedna je učenica došla i rekla da je dobila krasnu poruku.
Bila je jako iznenađena, prvo je došla pitati od koga je to, ja kažem pa ne znam, jedna ženskica je nazvala u dom. To joj je bilo, kao ajme kako je nepoznata osoba tako nešto lijepo i poticajno napisala", prepričava pedagoginja doma Ivana Harapin Gajić.

Dom je u međuvremenu dio donacija proslijedio Gradskoj četvrti Gornja Dubrava. Mnogi tamošnji stanovnici još uvijek trpe zbog posljedica potresa, pa im je potrebna topla odjeća. I ovdje su uz kapute stigle i tople poruke. I ovdje je ovakva gesta izazvala oduševljenje.

"Rekla sam tko nam je to poklonio da zahvalimo jer toga je bilo dosta tih kaputića i tako smo objavili na fejsu molbu da nam se javi Mirna i evo, javila nam se", govori Andreja Marcetić iz gradske četvrti.

Mirna je kći pjevača Massima Savića. Nije očekivala da će njezine poruke izazvati toliko zanimanje.

"Mislila sam iskreno da će cure koje nađu te porukice to sebi ostaviti kao neki podsjetnik, da ću možda neku od njih sresti možda na cesti i imati neki kontakt barem pogledom", rekla nam je Mirna Savić.

Na poklon kaput i topla poruka - 2 Mirna Savić (Foto: DNEVNIK.hr)

Ove je godine, kaže, shvatila koliko joj toga u životu treba i koliko toga ima napretek. Odlučila je da je došlo vrijeme da njezine kapute prošeta netko drugi.

"Doživjela sam prekrasne trenutke u nekima, od putovanja, zaljubljivanja i onda sam odlučila naći neki mali način da poklonim i emociju, a ne samo kaputić", zaključila je.

Lijepe riječi zagrijale su srca, a kaputi će djevojke diljem Zagreba štititi od zime.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju