Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sumnjiva smrt u splitskom zatvoru

Obitelj će tužiti državu: "Pretpostavljali smo da će uzrok Kristianove smrti biti posljedica straha i psihičke boli"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obdukcija na tijelu 18-godišnjeg Kristiana Vukasović koji je preminuo u splitskoj bolnici, nakon što je u nju u komatoznom stanju doveden iz istražnog zatvora Bilice, pokazuje da je umro od straha, doznaje se u bolnici.

Patolog koji je obavljao obdukciju tvrdi da je Kristian Vukasović preminuo od psihičke smrti, odnosno da se radi o smrti nastaloj zbog straha, neispavanosti, stalnog psihičkog rastrojstva te ekstremnih okolnosti kojima je bio izložen.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga Akcija USKOK-a u Splitu, pod istragom tri osobe Očevid u Splitu na mjestu gdje je mladić uboden nožem - 1 Uhićene dvije osobe FOTO Krvava noć u Dalmaciji: Ovo je mjesto strašnog ubojstva, policija objavila nove detalje

Iako odvjetnik koji zastupa obitelj, Vinko Ljubičić, još uvijek nije službeno dobio rezultate obdukcije u razgovoru za Hinu kazao je kako su pretpostavljali da će rezultati biti takvi.

"Mi smo pretpostavljali da će uzrok njegove smrti biti posljedica straha, psihička bol i uvjeti u kojima je boravio u zatvoru. Rezultat obdukcije mi još nije uručen, a on još nije ni cjelovit. Svakako ću u ime obitelji zatražiti pravnu zaštitu, odnosno već sljedećih dana ćemo tužiti državu jer je očigledno da je došlo do greške", kazao je odvjetnik Ljubičić.

Preminuli 18-godišnjak je u travnju osuđen na osam mjeseci zatvora zbog izazivanja požara u kojima je izgorjelo pet maslina, par stabala i dva hektara trave. Sam je odšetao u policijsku postaju i prijavio se. Unatoč tome što je bio dijete s posebnim potrebama, što je imao teži invaliditet, potrebu za cjelodnevnu pomoć i njegu te što je bolovao od poremećaja piromanije smješten je u istražni zatvor Bilice u Splitu.

Kazneni postupak se protiv njega redovito vodio pa mu se sudilo kao zdravoj osobi. Nakon što je završio u istražnom zatvoru bio je u teškom psihičkom stanju i nekoliko je puta prebacivan u zatvorsku bolnicu u Zagrebu gdje mu je dijagnosticiran suicidalni poriv. Usprkos tome vraćen je u zatvorsku ćeliju na splitskim Bilicama odakle je u komi prebačen u splitsku bolnicu gdje je i preminuo. Na tijelu je imao modrice ispod trbuha i na preponama koje je primjetio njegov otac.

Državno odvjetništvo i Ministarstvo pravosuđa tvrde da do sada nisu utvrđene nepravilnosti u radu državnih službenika Zatvora u Splitu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene