Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Derutno odmaralište JNA

O zapuštenom biseru Jadrana ne brine nitko pa turisti ljetuju besplatno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od najljepših jadranskih bisera je nekadašnji vojni kompleks Kupari, koji je zapušten još od ratnih godina. Dok se država misli što će i kako s njim, neki su turisti ondje odlučili ljetovati. I to besplatno.

Derutni vojni kompleks Kupari nalazi se na jednoj od vjerojatno najatraktivnijih lokacija na hrvatskom dijelu Jadrana, no unatoč tome to bivše vojno odmaralište izvan funkcije je već 20-ak godina i nikako da se ostvare silne najave o obnovi, davanju u koncesiju ili prodaji nekom jakom stranom investitoru.

Pročitajte i ovo Rujansko ljeto u Dubrovniku Rujan kao iz snova Idealno ljeto na samom kraju ljeta: Dobrim brojkama nadaju se i u listopadu Zadnji vikend u kolovozu - 3 ljetni odmor Posljednji je turistički vikend u kolovozu, očekuju se velike gužve

>> Srbijanski mediji: Hrvatski Jadran skup je kao Azurna obala!

Razrušeni u objekti u vlasništvu države, a projekt stavljanja kompleksa u funkciju uvršten je u famozni Vladin katalog investicija. Nedavno se čulo da je za ulaganje u Kupare zainteresiran lanac luksuznih hotela Rixos, no konkretnijih informacija o tome zasad nema.

Tako prolazi još jedna turistička sezona, a da uz prekrasnu jadransku obalu zjape razrušeni i neiskorišteni hoteli.

Kad već država još nije odlučila što će s Kuparima, jedan od tamošnjih derutnih objekata poslužio je ekipi mladih turista kao lokacija za improvizirani kamp. Prometa nema, buke drugih turista nema, jedna od najljepših plaža je na samo nekoliko koraka, a s obzirom da očito za Kupare od nadležnih rijetki mare, sve ih košta - nula kuna!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene