Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O kritikama Pave Župan Rusković

Novozelandski i australski mediji: Našim turistima rečeno je da se klone Dubrovnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kritike o pijanim i ludim turistima iz Australije i Novog Zelanda bivše ministrice turizma Pave Župan Rusković odjeknule su i u tamošnjim medijima.

''Pijanim i ludim' mladima iz Novog Zelanda i Australije rečeno je da se klone Dubrovnika', uvodne su riječi teksta u NZ Heraldu. 'No, službenica za gradski turizam je nakon nedostatka 'turističke diplomacije' dobila otkaz. Pave Župan Rusković rekla je da bi bilo bolje da ti turisti nisu ni posjetili Dubrovnik', piše list i prenosi njezinu izjavu.

Pročitajte i ovo Šokiralo ga ponašanje turista bilo mu preskupo VIDEO Poljaku u Splitu 20 centi za javni WC bilo previše: Napravio neviđenu gadariju Avion prisiljen vratiti se nakon što se muškarac skinuo gol Predan na liječničku procjenu Skandal na nebu: Skinuo se gol i počeo trčati, nokautirao je i člana posade!

'Kada dođu u grad dođu pijani i ludi. To je potpuno neprimjereno za bilo koji grad, a pogotovo za Dubrovnik'. NZ Herald navodi i da je gradonačelnik Andro Vlahušić reagirao objavom da Župan Rusković neće produžiti ugovor, koji je istekao u subotu.

>> 'Ne osjećam potrebu za isprikom, Vlahušić me riješio nedoumice'

>> Pave Župan Rusković smijenjena nakon izjave o australskim turistima

Novozelandski portal prenio je i rekacije na ostavku bivše ministrice koja je ostala pri svom stavu da Dubrovnik ne treba pijane turiste koji hodaju goli gradom. Neki turistički službenici, piše list, okrivili su je za nedostatak 'turističke diplomacije', no drugi tvrde da je ona samo rekla nešto što se drugi ne usude.

Navodi se i primjer Novozelanđanke koja je ozlijedila zglob tijekom spolnog odnosa na jahti. Brent Thomas, direktor House of Travela, rekao je da je popularnost Hrvatske kao destinacije za Novozelanđane jako porasla u zadnjih nekoliko godina, ponajviše među parovima koji često putuju i koji žele vidjeti nešto drugačije u Europi.

U tekstu se dodaje da su Novozelanđani, kao i Australci ljudi koji uživaju u dobroj zabavi i da će zbog toga biti problema na bilo kojoj destinaciji zbog dojma koji će ostaviti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene