Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strogo poštivanje mjera

Na snagu stupilo novo rješenje za borbu protiv afričke svinjske kuge, doznajte što se sve mijenja

Ilustracija
Ilustracija Foto: DNEVNIK.hr
Ministarstvo poljoprivrede priopćilo je u subotu da je stupilo na snagu novo Rješenje o određivanju zona ograničenja i zaraženog područja zbog izbijanja afričke svinjske kuge.

Na snagu je stupilo novo Rješenje o određivanju zona ograničenja i zaraženog područja zbog izbijanja afričke svinjske kuge, poručili su iz Ministarstva poljoprivrede. 

Njime se kao zone ograničenja zbog izbijanja afričke svinjske kuge u populaciji držanih svinja određuju područja zone zaštite u Vukovarsko-srijemskoj i Brodsko-posavskoj županiji, a zone nadziranja uključuju i dijelove Osječko-baranjske županije.

Pročitajte i ovo Pojačane porezne inspekcije - 4 Otkriveno i koliko je dosad bilo kazni Poreznici u nadzoru na Jadranu: "Neizdavanje računa se ne oprašta, to je kao prolazak na crveno svjetlo na semaforu"

Kao zaraženo područje zbog izbijanja afričke svinjske kuge u divljih svinja određuju se dijelovi Karlovačke, Ličko-senjske i Sisačko-moslavačke županije.

Ministarstvo u priopćenju apelira na posjednike da se najstrože pridržavaju svih mjera koje odredi Ministarstvo poljoprivrede i Veterinarska inspekcija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Europi Glavni zapovjednik ukrajinskih snaga priznao upade na ruski teritorij: "Na nama je da odlučimo kako uništiti ovog neprijatelja"

Na području općina koje se nalaze u zoni zaštite uspostavljeni su punktovi s policijskim nadzorom na točkama na kojima je povećan rizik za pojavu potencijalnog ilegalnog prometa živih svinja i svinjskog mesa.

U priopćenju se dodaje da je nakon provedenog elektronskog savjetovanja objavljen i Pravilnik o oznakama zdravstvene ispravnosti, identifikacijskim oznakama i posebnim oznakama hrane životinjskog podrijetla te utvrđivanju popisa objekata za umanjenje rizika od afričke svinjske kuge.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene