Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sabor je danas donio Zakon o osnovici plaća u javnim službama, po kojemu će tu osnovicu u naredne dvije godine uredbom utvrđivati Vlada.


Osnovica javnih službenika do sada se utvrđivala Kolektivnim ugovorom, a novi zakon Vladi bi trebao omogućiti da službeničke plaće od prvog travnja vrati na razinu iz prošle godine, prije nego što su im plaće porasle za šest posto.

Vezani članci Andrej Plenković Beroš: ''Sa svakom dozom cjepiva bliže smo fazi u kojoj možemo reći - adio, korona.'' Božinović najavio moguće popuštanje mjera Novčanice Porasla prosječna plaća u Zagrebu, ovo su djelatnosti s najvišim i najnižim primanjima

Za taj je zakon glasovalo 78, a protiv su bila 34 zastupnika. Vlada će uredbom utvrđivati i osnovicu plaća sudaca, budući da je Sabor prihvatio i izmjene Zakona o plaćama sudaca i drugih pravosudnih dužnosnika.

U prvom čitanju prihvaćene su i izmjene Zakona o pravima i dužnostima zastupnika u Hrvatskom saboru, kojima su predloženi stroži kriteriji za odlazak zastupnika u mirovinu.