Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Smanjivanje troškova

Novi pravilnik za hotele paše ugostiteljima, no što će na ove promjene reći gosti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Telefon i faks na hotelskim recepcijama uskoro bi mogli postati stvar prošlosti.

Goste i vlasnike smještajnih objekata očekuje novi pravilnik. Njime se iz ponude izbacuju stvari koje gosti rijetko koriste, a vlasnicima predstavljaju trošak.

Pročitajte i ovo Turizam; ilustracija - 1 Dobar znak Turisti pohrlili provesti Uskrs na hrvatskoj obali: Nije samo Dubrovnik hit destinacija ove predsezone Nikolina Brnjac ''STAY SAFE IN CROATIA'' Ministrica Brnjac o planovima za nadolazeću turističku sezonu: ''Imali smo dobra iskustva, svakako bi mogla biti bolja od prethodne''

Dođete li na recepciju hotela, vlasnik vam ubuduće neće biti obvezan osigurati, primjerice, sef, čuvanje prtljage na jedan dan, ali niti usluge kao što su faks, e-mail ili obavezan telefon na recepciji.

Noviteti se očekuju i u samim hotelskim sobama. Ukoliko pravilnik bude usvojen, vlasnici hotela neće biti dužni svojim gostima osigurati stvari kao što su dodatni jastuk, javljač požara, pay tv, radio, preša za hlače ili, primjerice, automatski sustav buđenja.

Tuš kada umjesto velike kade i jedan umivaonik umjesto dvostrukog također su promjene koje bi trebale olakšati poslovanje vlasnicima hotela.

Noćna lampica stvar je koja više neće biti obvezna u opremi hostela i sličnih objekata. Baš kao ni noćni ormarić, stolica i stol.

Promjene očekuju i kampove. Oni s 5 zvjezdica morat će imati povećani broj perilica za rublje, obiteljskih kupaonica i sanitarija za djecu. Sanitarni čvorovi više se neće moći nalaziti u kontejnerima, već u ovakvim čvrstim objektima.

Posljednjih godina dobro su popunjene sobe u sklopu obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. No, ukoliko vlasnici žele zadržati kategorizaciju od najmanje 2 sunca, morat će ponuditi ne zajedničke, nego odijeljene sanitarije za svaku sobu.

Novi turistički pravilnik na javnoj raspravi bit će do 1. ožujka, a turisti prve promjene mogu očekivati već tijekom predsezone.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene