Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komandosi hrvatske vojske

NAJBOLJI OD NAJBOLJIH Izdržali su paklenu obuku, često bez hrane i vode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za kraj obuke dobili su diplome i krunice, no ono važnije od toga ulazak je u najelitniju postrojbu.

Najbolji od najboljih, deset komandosa hrvatske vojske sinoć je u vojarni u Udbini završilo svoju obuku. Tijekom šest mjeseci paklene obuke prošli su najteže uvjete. Ulaskom u najelitniju postrojbu spremni su za najzahtjevnija djelovanja koja su pred njima. Naoružani do zuba, maskirani, i pod punom ratnom spremom istrčali su iz šume.

Pročitajte i ovo Rafalei stigli u Hrvatsku Iz minute u minutu Što je Hrvatska kupila za više od milijardu eura? Najubojitije im je oružje raketa METEOR Pripreme za dolazak aviona Rafale u Hrvatsku - 12 Povijesni prelet FOTO/VIDEO U četvrtak se na hrvatskom nebu ispisuje povijest: Anušić objavio veliku vijest

'Treba imati posebne psihofizičke sposobnosti i biti jako nadaren, da ne kažem mudar da se dođe do kraja. Oni su prošli operacije koje se provode na kopnu na moru i iz zraka', kaže brigadir Perica Turalija iz bojne za specijalna djelovanja.  Nisu svi uspjeli. Na početu ih je bilo 70. No paklenu obuku u svim uvjetima, često bez hrane i vode izdržali su samo najbolji.

'Ja sam ponosan na ovaj naraštaj koji je izuzetno zadovoljio sve naše zahtjeve i kao što vidimo njih deset je završilo uspješno ovu našu temeljnu obuku za specijalan djelovanja', kaže brigadir Perica Turalija.

Za kraj obuke dobili su diplome i krunice, no ono važnije od toga ulazak je u najelitniju postrojbu.

'Ovo nije kraj, ovo je tek početak njihove obuke, oni se trebaju osposobiti za izvršenje zadaća u okviru zapovjedništva specijalnih snaga, odnosno specijalnih operacija', najavljuje brigadir Turalija.

S diplomom u ruci raspoređuju se u specijalističke satnije - ronice, padobrance, snajperiste, antiterorističku satniju. Postrojba nerijetko pomaže u elementarnim nepogodama, nesrećama velikih razmjera, a posebno kada je riječ o nepristupačnim terenima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene