Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nove ostavke u DVD-u Šibenik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zoran Smolić, član predsjedništva Vatrogasne zajednice i predsjednik DVD-a Šibenik, nakon što je napustio jučerašnju sjednicu Vatrogasne zajednice, danas je sazvao konferenciju za novinare na kojoj je dao neopozivu ostavku na mjesto člana predsjedništva zajednice.

"Dio odgovornosti za kornatsku tragediju snosi i predsjedništvo Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske
županije zbog načina na koji funkcionira, ali tu odgovornost ne želi prihvatiti", rekao je danas predsjednik DVD-a Šibenik Zoran Smolić, obrazlažući zbog čega je jučer na sjednici predsjedništva županijske Vatrogasne zajednice podnio neopozivu ostavku na članstvo u tom tijelu.

Pročitajte i ovo Pedro Sánchez Donio odluku Premijer objavio hoće li podnijeti ostavku nakon teških optužbi na račun supruge: "Stanimo na kraj ovom blatu" Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

Smolić je na tiskovnoj konferenciji podsjetio kako je samo tjedan dana prije negoli je jučer prihvaćena u međuvremenu pristigla Slavičina neopoziva ostavka na mjesto županijskog vatrogasnog zapovjednika, predsjedništvo županijske Vatrogasne zajednice inzistiralo da se ne prihvati njegova ostavka, tada ponuđena iz moralnih razloga.

Osim toga, kazao je Smolić, Slavicu je na mjesto županijskog
vatrogasnog zapovjednika imenovalo upravo predsjedništvo Vatrogasne zajednice.

"Ako je neupitno da je Dražen Slavica odgovoran za događaje na Kornatu, onda je i to predsjedništvo također odgovorno. Da smo podnijeli taj dio odgovornosti, da smo odgovorno reagirali i da su predsjednik i tajnik Vatrogasne zajednice ponudili ostavke ili neka druga rješenja, i javnost bi bila drugačije senzibilizirana prema onomu što se dogodilo", naglasio je Smolić. Dodao je kako na ovaj način predsjedništvo Vatrogasne zajednice zapravo od svega pere ruke i svu odgovornost prebacuje na Slavicu.

"Dogodila nam se golema tragedija. Vatrogasna zajednica dio je sustava i on se mora mijenjati, a odgovornost povećati. Ne može se odgovornost prebacivati na neke druge", rekao je Smolić.

Izrazio je i svoje neslaganje s jučerašnjom izjavom predsjedništva o potrebi razdvajanja funkcija županijskog vatrogasnog zapovjednika i zapovjednika javne vatrogasne postrojbe te o profesionalizaciji obiju funkcija, smatrajući ju svojevrsnom obmanom javnosti.

"Funkcija županijskog vatrogasnog zapovjednika je prema statutu Vatrogasne zajednice profesionalna dužnost i tako je bilo sve do prije godinu i pol kada je Dražen Slavica postao profesionalni zapovjednik JVP Šibenik, a funkciju županijskog vatrogasnog zapovjednika od tada je obnašao volonterski", rekao je Smolić, dodajući kako je sve to vrijeme predsjedništvo upozoravao da je to nezakonito, ali ga nitko
nije htio slušati.

Smolić je prozvao i šibensko-kninskog župana Gorana Pauka tvrdeći da je on kao šef kriznog stožera trebao sazvati sjednicu nakon kornatske tragedije, a besmislenim je nazvao i Paukovo izjavu da bi funkcioniranje Vatrogasne zajednice bilo dovedeno u pitanje kada bi njezini čelni ljudi dali ostavke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene