Najiskusniji novinarsko istraživački tim u zemlji spreman je za najvažniji dan građana – pratite izborni dan na Novoj TV i portalu Dnevnik.hr.


Nova TV, vodeća televizija na hrvatskoj medijskoj sceni, kroz specijalan sadržaj poziva svoje gledatelje da na najvažniji dan, kada odlučuju o svojoj budućnosti i budućnosti cijele države, budu uz Novu TV i prate tijek parlamentarnih izbora. Također, tijek izbora pratite i na portalu Dnevnik.hr koji je iz minute u minutu donositi nove informacije.

Na izborni dan gledateljima specijalan program

Vezani članci Zagreb - Promjena vremena Iz DHMZ-a poslali upozorenje: Stiže nova velika promjena vremena sa snijegom, tučom i jakim vjetrom Uskrsno misno slavlje u katedrali sv. Stošije - 4 Uskrsno slavlje diljem Hrvatske: ''Želim sve najbolje, puno sreće zdravlja i mira, da budu u malom krugu velikih ljudi''

U 13:00 i 15:00 sati Nova TV će emitirati vijesti ''Izbori 2015'' dok će u 18:15 sati biti emitirana posebna emisija Specijal „Izbori 2015''. Tko će dobiti priliku formirati novu vlast, Nova TV će otkriti upravo u ovoj emisiji kada će u 19:00 sati biti objavljene prve procjene rezultata odnosno izlazne ankete.

Mislav Bago, koji iza sebe ima 20-godišnju karijeru političkog reportera i komentatora bit će i voditelj cjelovečernje emisije u kojoj će se, uz posebne goste donositi analize i informacije o izborima.

Kroz izborni dan i noć vodit će se stalna interakcija s gledateljima kroz portal DNEVNIK.hr i društvene mreže Nove TV.

Emisija se emitira iz najmodernijeg TV studija koji će uz grafičke prikaze i tehnološke prednosti ponuditi gledateljima potpuno drugačije multimedijalno iskustvo. Uz goste i Mislava Bagu, bit će ključna i javljanja reportera Nove TV iz stožera te će se pratiti rezultati kako oni budu stizali i najnovije informacije o tijeku parlamentarnih izbora. Jedan od komentatora Nove TV bit će i politički analitičar prof.dr. Tihomir Cipek.

Urednik cjelokupnog sadržaja je Branimir Felger, dok posebnu ulogu ima i tim najiskusnijih reportera Nove TV - urednica vanjske politike Ivana Petrović, Andrija Jarak, Sabina Tandara Knezović, Tatjana Krajač, Josipa Krajinović, Barbara Štrbac, Paula Klaić Saulačić, Marina Bešić Đukarić, Vjekoslav Đaić, Martina Bolšec i Šime Vičević.

Upravo će njihova analitičnost, profesionalnost i novi standardi izvještavanja doći do izražaja prilikom izvještavanja s terena u izbornoj noći.

Voditelj Dnevnika Nove TV, Petar Pereža na izborni dan nalazit će se u Državnom izbornom povjerenstvu koje je toga dana centralno mjesto događaja.

U Dnevniku Nove TV i cjelovečernjem programu, Mislav Bago imat će i posebne goste - politički analitičari za Novu TV bit će prof.dr. Tihomir Cipek, Bianca Matković te Željka Antunović.

U izbornoj noći gledatelji će imati potpuno drugačije TV iskustvo - uz najmoderniji virtualni studio Nova TV koristit će i naprednu tehnologiju proširene stvarnosti (agumented reality-AR) za prikaz aktualnih podataka uživo s Markova trga. Kroz poseban koncept 3D modela zgrade Hrvatskog sabora, gledatelji će na svojim TV ekranima moći gledati u 3D obliku, aktualne rezultate, izgled mogućih ishoda, kao i udio glasova, promjene sjedišta u saboru i koalicijskih poretka kako budu stizali obrađeni rezultati od državnog izbornog povjerenstva.

U sklopu posebne emisije, bit će prikazana i priča Mislava Bage o Banskim dvorima. Banski dvori, kao sjedište hrvatske vlasti, 207 godina kriju posebne trenutke kojih su se prisjetila tri bivša hrvatska premijera, a uz njih i šefica te domaćica kabineta, osobna tajnica premijera, pa i fotograf, šef protokola te mnogi drugi.

Mislav Bago intervjuirao je sve njih, a kroz njihove priče gledatelji će imati priliku ući u Banske dvore te saznati kako se gradilo povjerenje političara i zaposlenika Banskih dvora.

Ujedno će se kroz izborni dan i noć voditi stalna interakcija s gledateljima kroz portal DNEVNIK.hr i društvene mreže Nove TV.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook