Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nitko se nije javio na natječaj

Liječnici ne žele raditi u MORH-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo obrane cijelu je prošlu godinu imalo otvoren natječaj za zapošljavanje liječnika u vojsci, a na natječaj se nije javio nijedan liječnik.

To je potvrdila zamjenica ministra obrane Višnja Tafra na sjednici saborskog Odbora za obranu, koji je raspravljao izvješće o stanju Oružanih snaga RH u prošloj godini.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dom zdravlja - 1 Tko će nas liječiti? Ženi sa slomljenim kukom htjeli dati samo tabletu, ali ni nju nisu imali: "Samo su ispunili papirologiju i pozdravili se s nama" Slika nije dostupna opsadno stanje FOTO Ukrajinsko ministarstvo obrane: "Zarobili smo ruske vojnike"

Taj je podatak izbio na površinu nakon što je Josip Đakić iz HDZ-a pitao koliko je vojnika potpisalo treći ugovor i je li razlog nepotpisivanja činjenica da zbog nedostatka liječnika u vojsci vojnici nisu obavili sistematski pregled. Tafra je objasnila da je u izradi novi pravilnik, koji će omogućiti dodatke na plaću za liječnike.

>> Više od 10.000 pripadnika HVO-a ostaje bez invalidnina

No iako se na natječaje na javljaju liječnici, problema s natječajima za radna mjesta vojnika nema. Na njih se javilo čak 250 osoba s visokom stručnom spremom. Na služenje dragovoljnog vojnog roka prijavilo se 11.000 osoba, no zbog ograničenja ih je primljeno svega 674.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene