Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radnici u panici

'Nitko nikoga ne uhodi i ne snima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaposlenici Hrvatskog autokluba u posljednje su vrijeme, kako tvrde, pod velikim stresom.

Zaposlenici tvrde kako su mnogi od njih primijetili su da ih netko prati i fotografira i to od strane tvrtke za koju rade. Sve to u sklopu provjere mjesta stanovanja onih zaposlenika HAK-a koji imaju prijavljeno mjesto prebivališta izvan mjesta rada.

Pročitajte i ovo Prometna policija, ilustracija Gužve Nesreće na autocestama: Na A3 i A4 vozi se uz ograničenja Slika nije dostupna Stanodavci mu ne žele prijaviti prebivalište Sve o prijavi boravišta i prebivališta: Zakoni, kazne i procedure

'Razgovarao sam s jednim zaposlenikom koji niz godina radi u HAK-u i rekao je da je više njih vidjelo da ih netko slijedi, snima i fotografira', rekao je za Dnevnik.hr Stjepan Lisičak, predsjednik Sindikata prometa i veza.

Lisičak je rekao da su neki i vidjeli te fotografije, među kojima se nalaze i neke 'nezgodnog karaktera', primjerice s ljubavnicama.

'Zaposlenici smatraju da je u redu da tvrtka provjerava ima li zlouporabe u korištenju naknada za troškove puta, ali također ističu kako ovo nije pravi način na koji se taj problem rješava jer se narušava njihova privatnost', dodao je Lisičak koji planira sastanak s upravom HAK-a kako bi se rješio ovaj problem. 

'Ima prijava o zloupotrebi naknada za putne troškove'

Iz HAK-a kažu da se provodi postupak provjere fiktivnih prebivališta dijela radnika i mogućih prekršaja koji iz toga proizlaze. 'U Hrvatskom autoklubu nitko nikoga ne uhodi i ne snima i nema kršenja ljudskih prava radnika. Ima, međutim, prijava da postoje zloupotrebe naknada za putne troškove', rekao je Alan Vojvodić, Voditelj odnosa s javnošću HAK-a.

Vojvodić je dodao da provjera nije dovršena, ali je pri kraju te će o njenim rezultatima javnost biti pravovremeno obaviještena.

'Pisani nalog za početak provjere sa uputom dao je bivši glavni tajnik Hrvatskog autokluba g. Tomislav Družak i po toj uputi se u provjeri postupalo', rekao je za Dnevnik.hr Vojvodić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene