Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Porezni inspektori kreću u lov na kupce i prodavače koji nisu uzeli ili izdali račun.


Porezni inspektori već naplaćuju 50 kuna kupcima bez računa, pa iako je to, uvjerava porezna uprava, za njihovo dobro, kupcima je takva represija neugodna. Pravnici tvrde, tjeranje kupca da ga se silom zaštiti, kršenje je njegovih prava.

Vezani članci Kaznionica u Zagrebu - 2 Gdje će Horvatinčić odslužiti kaznu? "Za svakog zatvorenika se individualizira način izvršavanja " Tomislav Ćorić Ministar Ćorić otkrio hoće li ove godine biti smanjenja PDV-a na hranu

'Prodavatelji su obvezni ispostaviti a kupci obvezni uzet racun i imati ga pri izlasku iz trgovine te ga pokazati na zahtjev ovlastene osobe', definirano je propisom ministarstva financija.

>> Država zaradila 2 milijarde kuna! Ne treba se dalje zaduživati

'Mislim da smo tu na graničnom području narušavanja ljudskih sloboda', kaže odvjetnik Miljević.

'Radi se o razvijanju takozvane finacijske discipline, zbog sebe ne zbog države, zbog vas', kaže Rkman.

Mnogi kupci koje je naša ekipa danas upitala imaju li račun za kupljeno dobro, nisu ga imali, te su vraćali po njega, no na sreću kazne ne naplaćujemo mi. Naplatit će porezni inspektori, i tako građane natjerati da ne dopuste nikome da zaobiđe PDV.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.