Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Represija kupaca

Kazne ako nemate račun: Pravnici tvrde da je to narušavanje osobnih sloboda!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Porezni inspektori kreću u lov na kupce i prodavače koji nisu uzeli ili izdali račun.

Porezni inspektori već naplaćuju 50 kuna kupcima bez računa, pa iako je to, uvjerava porezna uprava, za njihovo dobro, kupcima je takva represija neugodna. Pravnici tvrde, tjeranje kupca da ga se silom zaštiti, kršenje je njegovih prava.

Pročitajte i ovo Prometni policajci lažno izdavali kazne za prekršaje Podignuta prijava Kakva akcija! Dvojica policajaca vozačici USKOK-ova auta pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj Taksi službe - 3 Sustav za izbjegavanje poreza Taksiji voze sivom zonom? Stotine tvrtki u vlasništvu jedne obitelji, a računi za vožnju se ne izdaju: "Od prvog do 11. mjeseca nisam izdao niti jedan"

'Prodavatelji su obvezni ispostaviti a kupci obvezni uzet racun i imati ga pri izlasku iz trgovine te ga pokazati na zahtjev ovlastene osobe', definirano je propisom ministarstva financija.

>> Država zaradila 2 milijarde kuna! Ne treba se dalje zaduživati

'Mislim da smo tu na graničnom području narušavanja ljudskih sloboda', kaže odvjetnik Miljević.

'Radi se o razvijanju takozvane finacijske discipline, zbog sebe ne zbog države, zbog vas', kaže Rkman.

Mnogi kupci koje je naša ekipa danas upitala imaju li račun za kupljeno dobro, nisu ga imali, te su vraćali po njega, no na sreću kazne ne naplaćujemo mi. Naplatit će porezni inspektori, i tako građane natjerati da ne dopuste nikome da zaobiđe PDV.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene