Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Nisam taj koji može ikome zabraniti nastupe'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osvrnuvši se na za sutra najavljenu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, predsjednik Stipe Mesić danas je za posjeta Gospiću rekao da se uspjelo u onome što se htjelo.

Naime, htjelo se da profunkcioniraju državni mehanizmi jer rade sve službe, a, kako je rekao, 'na Vijeću ćemo konstatirati što su do sada učinile i što trebaju učiniti'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kolege glumci o Mesiću sve najbolje Zašto bi netko Mesiću spočitavao frizuru? Slika nije dostupna 'Oštetio ugledu Hrvatrskoj0 NDH podnijeli prijavu protiv Mesića

Na upit hoće li tražiti odgovornost Vlade i njezinih ministara u
slučaju Hrvatskog fonda za privatizaciju, Mesić je rekao da ne bi bilo dobro ništa poduzimati dok se provodi istraga, a kad se činjenično utvrdi tko je i koliko kriv, onda će se, kako je rekao, utvrditi i krivnja.

Ako bi tko iz Vlade bio na bilo koji način umiješan, budite bez brige da će premijer morati uzeti to u obzir, rekao je Mesić.

O prozivanju potpredsjednika Damira Polančeca, predsjednik Mesić je rekao da "oni koji se brane kako bi si olakšali moraju malo tog tereta prebaciti na druge".

Mesić je u vezi s Wiesenthalovim pismom kojim se tražilo da se zabrani Thompsonov koncert rekao da nije taj koji može ikomu zabraniti nastupe. 

No, kako je rekao, mjesto gdje se pozdravlja sa "Za dom
spremni" i veliča NDH, u čemu je hrvatski narod doživio najveću katarzu, sigurno je mjesto koje vodi u kriv smjer.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene