Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rojs po treći put:

'Nisam kriv za nestanak 5 milijuna kuna iz MORH-a!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši saborski zastupnik i pomoćnik ministra obrane, umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs po treći je put na zagrebačkom Županijskom sudu negirao krivnju za navodne zlouporabe.

Rojs se izjasnio da nije kriv po optužnici za zlouporabe kojima je Ministarstvo obrane (MORH) prije 14 godina oštećeno za više od pet milijuna kuna. Podsjetimo, u veljači 2009.g. Ćesić Rojs je nakon petogodišnjeg postupka pred istim sudom oslobođen tih optužbi, ali je Vrhovni sud, zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja, slučaj ponovno vratio na Županijski sud.

Pročitajte i ovo Jozo Bekavac, brat Marka Bekavca Mjeseci užasa Brat hrvatskog kapetana zarobljenog u Turskoj: "Živimo u neizvjesnosti. Spomenuo je trgovinu drogom, a u zatvoru su najgori zločinci" Ilustracija Sud rekao mišljenje Majka otišla s društvom u provod i sina s invaliditetom ostavila samog kod kuće: "Imao je opekline od sunca, ubode i bio je uplašen"

>>Podignuta optužnica: Ljubo Ćesić Rojs optužen za prijevaru!

Ponovno mu se počelo suditi lani u svibnju, kada se kao i u prvom slučaju izjasnio da nije kriv. Danas je to ponovio i treći put jer se trebao izjasniti o krivnji pošto je od zadnje rasprave prošlo više od 30 dana. U ponovljenom postupku, koji sada vodi sutkinja Gordana Mihela Grahovac, dosad je ispitano 20-ak svjedoka tužiteljstva i obrane, dok bi dva preostala svjedoka iz MORH-a trebala biti ispitana u lipnju, kada Ćesićev branitelj Željko Olujić očekuje i objavu nepravomoćne presude.

>>Rojsu šest mjeseci zatvora za gradnju kuće na području Parka Medvednica

Ćesića Rojsa tereti se da je kao pomoćnik ministra obrane i načelnik Sektora za gospodarenje nogometnom klubu "Hrvatski dragovoljac" otpisao tri milijuna kuna duga, te da je bez ovlasti zapovjedio izdavanje cigareta, plastičnih čaša i druge potrošne robe vrijedne 2,3 milijuna kuna 66. pukovniji koja službeno nije bila u sastavu HV-a.(HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene