Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priopćenje DORH-a

Podignuta optužnica: Ljubo Ćesić Rojs optužen za prijevaru!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu protiv Rojsa je podiglo optužnicu zbog prijevare, a tereti ga se da je za sebe zadržao novac koji se prikupljao za pomoć obranama Hrvata iz BiH optuženih za ratni zločin.

'Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je nakon provedenih dokaznih radnji podignulo pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1958.) zbog počinjenja kaznenog djela prijevare iz čl. 224. st. 1. i 4. Kaznenog zakona. (10. 1. 2013.)

Pročitajte i ovo Bivši ministar obrane Mario Banožić Vještačenje Nakon Milanovićeve opaske oglasio se DORH: Istraga protiv Banožića i dalje je u tijeku Ljubo Ćesić Rojs Za Dnevnik Nove TV Rojs nakon izbacivanja iz Generalskog zbora: "Već sam kontaktirao odvjetnicu. Tužba ide i pobjeđujemo tristo posto"

Optužnicom se 54-godišnjaka tereti da je od siječnja do lipnja 2010. godine u Zagrebu, prilikom dogovaranja pružanja financijske pomoći optuženicima u kaznenom postupku pred Međunarodnim kaznenim sudom za ratne zločine u Den Haagu, bez pravne osnove i razloga, za sebe zadržao iznos od 60.000,00 eura te se na taj način okoristio za iznos od 431.580,00 kuna', stoji na stranicama DORH-a.

Večernji list piše da se radi o Ljubi Ćesiću Rojsu te da je upravo on za sebe zadržao 60.000 eura, novac koji se prikupljao za obranu šestorice Hrvata iz BiH koji su u Haagu optuženi za ratni zločin.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene