Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sarkazam u dnevniku Nove TV

Premijer oporbu optužio da mrze HDZ, Nino Raspudić mu odgovorio: "Upravo suprotno…"

Aktualno Galerija Nino Raspudić - 2 Nino Raspudić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Nino Raspudić - 3 Nino Raspudić - 3 Foto: DNEVNIK.hr Nino Raspudić - 4 Nino Raspudić - 4 Foto: DNEVNIK.hr Nino Raspudić - 1 Nino Raspudić - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Nino Raspudić - 5 Galerija 1/5 >>
O pljački stoljeća oporba će raspravljati idući tjedan. Zaboravili su na međusobne trzavice i našli način za okupljanje u Saboru. Nakon rasprave izaći će i sa zajedničkom inicijativom. S Ninom Raspudićem u Dnevniku Nove TV razgovarala je Sabina Tandara Knezović.

Što konkretno, osim rasprave, može učiniti oporba po pitanju pljačke stoljeća?

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Slika nije dostupna U Saboru Raspudić pozvao da se ispita što su ruski trgovci radili u ZTC-u: "Bacaju se spinovi da se prikrije kriminal"

"Nije to performans, postoji poslovnička mogućnost da klubovi zastupnika stranaka održe sastanak. U utorak će se sastati klubovi. Vodit će se rasprava oko svega što se događalo u Ini", rekao je MOST-ov zastupnik Nino Raspudić u Dnevniku Nove TV te istaknuo da će zaključke dostaviti predsjedništvu Sabora i Vladi.

Istaknuo je da je nedopustivo da se čeka dva tjedna na početak Sabora i da je predsjednik Sabora trebao ranije sazvati sjednicu.

"Mogu se očekivati vrlo konkretne stvari. Može se očekivati promjena zakonske regulative", rekao je Raspudić koji je dodao da je na sastanak pozvan i HDZ. Posebno ga, kaže, zanima hoće li na njemu biti i Radimir Čačić.

"Ne mislimo da u vladajućoj većini može doći do obrata i da će im se preko noći probuditi savjest i moral", smatra Raspudić.

Reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović ga je upitala što, osim javne kritike, oporba još može.

"Prezentirat ćemo javnosti u čemu je konketno problem i dati analizu stanja što treba učiniti. Drago nam je da su civilne inicijative najavile javni prosvjed 10. rujna", kazao je izbjegavši odgovor hoće li osobno biti tamo.

Na upit mrzi li HDZ, Raspudić je rekao sarkastično: "Sasvim suprotno. Tko ih ne bi volio?".

"Radi se o plitkom spinovima. Žalosno je da je tek privatna banka reagirala", smatra Raspudić te kaže da su postavljeni članovi Odbora i Uprave koji su očito bili "slijepi i gluhi" na propuh od milijarde kuna. Reagirali su kad je zlatnom dedi sjelo na račun. Tko zna koliko je ovakvih akcija", dodaje.

Raspudić je rekao da bi raspisao izbore na mjestu premijera Andreja Plenkovića. "Neka dobiju povjerenje građana. Mi smo gledali i u leđa Ivi Sanaderu", podsjeća. Smatra da će vladajući "glodati kost do kraja i ostati".

Pročitajte i ovo INA Ostaje do ponedjeljka Mariji Ratkić našli zamjenu, izbacili iz stranke, a za dlaku joj izmakao i izlazak iz Remetinca

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Ovo je velika dužnost" Imenovan novi direktor Plinare istočne Slavonije: Došao na županovu zamolbu

"Da nije žalosno - bilo bi smiješno. Mogao bi Plenković nekoga od svojih ministra pozvati da se odmori kao Ćorića u HNB, ili bi se Plenković mogao tamo zaposliti nakon što sleti s vlasti", kaže Raspudić na današnji oglas u Ini u kojem traže - stručnjaka za sprječavanje pranja novca.

 

Što je sve Raspudić rekao, pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene