Na online sjednici skupštine Plinare istočne Slavonije (PIS) u petak je za novoga direktora, umjesto nedavno uhićene Marije Ratkić, imenovan Mario Naglić, a iz tvrtke su poručili kako neće biti nikakvih zastoja u isporuci plina.


Marija Ratkić jedna je od petoro osumnjičenih za malverzacije na štetu Ine, a očekivalo se da bi nakon imenovanja novoga direktora mogla biti puštena iz pritvora u Remetincu.

Vezani članci INA - 1 Okončana sjednica Nadzornog odbora Ine, poznato i tko su novi članovi Uprave. Smijenjeni hrvatski članovi neće dobiti otpremnine Hrvoje Krešić Hoće li trojac iz Uprave Ine ostati bez otpremnina? "Razrješenje ne znači da oni neće zatražiti zadovoljštinu na sudu"

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić nakon sjednice je izjavio novinarima kako je predstavnik tvrtke Ina Andrej Dmitrović imenovan članom Skupštine društva i Nadzornog odbora, a idućeg tjedna bit će izabran novi predsjednik i potvrđeni članovi Nadzornog odbora.

Dodao je kako su u razgovoru s Dmitrovićem dobili jamstva da će opskrba plinom u idućem razdoblju biti pod kontrolom, da neće biti nikakvih problema niti zastoja u isporuci plina, a svi štetni ugovori bit će zaustavljeni. Cijene će biti iste kakve su i za ostale građane Hrvatske, a otvorili smo i temu o eventualnim benefitima za ovo područje u nekom budućem razdoblju, rekao je Dekanić.

"Tvrtka je dobro posložena"

Novi direktor Naglić rekao je kako je temeljem zamolbe župana Dekanića prihvatio izazov koji donosi ta dužnost te će probati stabilizirati situaciju u tvrtki.

Oporba ''Odi, Plenkoviću'', poručila oporba i upozorila: ''U dvije velike hrvatske afere sudjeluje jedna obitelj''

Ilustracija Oglasili se Uprava i Nadzorni odbor Ine: "Nismo odlučivali o spornim ugovorima, te ovlasti je imao Škugor"

"Tvrtka je, koliko sam shvatio, dobro posložena. Ovo je eksces koji se dogodio i zatražit ćemo neovisnuu reviziju te temeljem toga odrediti smjer kojim će tvrtka dalje ići. Najbitnije je da smo dobili jamstva da neće biti nedostataka u opskrbi plinom", istaknuo je Naglić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju