Nikola Milina (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL)
Nikola Milina (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Na novinarsko pitanje provodi li policija izvide u slučaju ministra Gorana Marića, Milina je u subotu kazao tek da policija radi na svim predmetima koje dobije od državnog odvjetništva.


Glavni ravnatelj policije Nikola Milina u subotu nije odgovorio na pitanje o izvidima protiv ministra Gorana Marića, nakon što su mediji objavili da se u rasvjetljavanje priča o Marićevim sumnjivim poslovima s nekretninama uključio Uskok.

Vezani članci Josip Ćelić Otkriveno koju je to službenu zadaću obavljao bivši zamjenik ravnatelja policije Ćelić kad je jurio 111 km/h brže od dopuštenog Nikola Milina, Josip Ćelić Policijski sindikat nakon odluke suda da Ćelić nije kriv: "Zatražit ćemo ostavku ravnatelja policije zbog ove blamaže"

Na novinarsko pitanje provodi li policija izvide u slučaju ministra Marića, Milina je u subotu kazao tek da policija radi na svim predmetima koje dobije od državnog odvjetništva. Nije odgovorio na pitanje je li došao takav zahtjev i u vezi Marića.

"Policija intenzivno surađuje u svim predmetima, svim kriminalističkim istraživanjima, i surađujemo i s USKOK-om vezano za sve aktualne predmete", kazao je Milina na svečanosti u povodu sudjelovanja kineskih policajaca u projektu Sigurna turistička sezona 2019.

Dnevnik Nove TV objavio je da je USKOK pokrenuo izvide i od policije zatražio da prikupi dokumentaciju o Marićevim poslovima s nekretninama, kupoprodaja stanova i ulozi u obnovi dijela franjevačkog samostana u Zagrebu koji je prije osam godina pretvoren u studentski dom. (D.B./Hina)