Tomo Horvatinčić u automobilu (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)
Tomo Horvatinčić u automobilu (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Dan nakon presude Tomi Horvatinčiću u slučaju dvoje mrtvih Talijana koji su stradali pod njegovom jahtom, društvene mreže, naročito Facebook pune se osvrta na presudu. Dan nakon presude, također se pomno prati i način na koji Horvatinčići upravlja svojim vozilom na cesti.


Na način na koji vozilom upravlja Tomo Horvatinčić osvrnuo se saborski zastupnik Nikola Grmoja koji na Facebooku donosi svjedočanstvo svog prijatelja.

Vezani članci Zastupnica u EP Dubravka Šuica (Foto: Dnevnik.hr) Šuica nije Europskom parlamentu prijavila 12-metarsku jahtu "Dubica", koja je u vlasništvu njenog supruga Nikola Grmoja (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Nikola Grmoja: ''Premijer i ministar su znali za prijetnje u Fondu i ništa nisu poduzeli. Treba ispitati njihovu odgovornost''

''Javlja mi prijatelj da je danas vidio kako zelenim valom u džipu juri tempirana bomba. Tomo Horvatinčić. Čovjek koji povremeno, u vožnji, za volanom, iz čistog mira ostane bez svijesti. To stanje zove se sinkopa. Inače je zdrav. Potvrdila su to čak tri stručnjaka, psihijatra. Čovjek ima desetine prometnih prekršaja, nekoliko prometnih nesreća. Gazio je pješake, divljao džipom, a onda je sjeo u gliser i pokosio turiste. Nevjerojatna je lakoća kojom je ovom čovjeku dozvoljeno da i dalje gazi. Ljude i njihovo dostojanstvo. Sud je svojom oslobađajućom presudom upravo to poručio. Vozačka dozvola mu nije oduzeta, jer je oslobođen. On već sutra može opet sjesti u gliser. MUP bi morao reagirati i odmah zatražiti oduzimanje vozačke dozvole. Da ne bi zbog sinkope proletio na semaforu i opet ubio nedužne ljude'', napisao je Grmoja na Facebooku.

 

Podsjetimo, Tomo Horvatinčić je u petak na Općinskom sudu u Šibeniku nepravomoćno oslobođen svih optužbi. Horvatinčiću se sudilo da je 2011. godine gliserom naletio na jedrilicu i u teškoj pomorskoj nesreći skrivio smrt talijanskih supružnika Francesca i Marinelle Salpietro. Sutkinja maja Šupe koja je oslobodila Horvatinčića povjerovala je u argument obrane da je Horvatinčić imao sinkopu, odnosno da je privremeno ostao bez svijesti.