Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nikad za ništa nije odgovarao

Jednostavno nedodirljiv: Ovo je podsjetnik na sve žrtve Tomislava Horvatinčića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Horvatinčić iza sebe ima prošlost s nizom krimena. Javnost na njih nije zaboravila.

Još daleke 1980. godine Tomislav Horvatinčić skrivio je tešku prometnu nesreću u kojoj je preminula Mandica Vučković i pobjegao s mjesta događaja.

Pročitajte i ovo Tomislav Horvatinčić - 1 Premještaj Horvatinčić ide u novi zatvor: Kaznu će od sada služiti na istom mjestu gdje su bili drugi poznati Hrvati Slika nije dostupna Komentirao presudu Ogorčeni sin poginulih Talijana: "Ovo je opasan presedan... sada tko god izazove nesreću može reći da je imao sinkopu"

"Pronašli su ostatke, ljudi su zapamtili tablicu - očevici, na krhotine stakla je pala naljepnica od limara koji ga je popravljao i na bazi niz podataka oni su pronašli kombi, našli su ga, našli su vozača i u međuvremenu kada se sto sve skupa posložilo onda se i on pojavio", priča Marija Nosek, unuka pokojne Mandice Vučković.

Horvatinčić je završio pred licem pravde. Osuđen je na šest mjeseci uvjetne kazne.

"Nakon što se vidjelo da se nije pokrenuo nikakav postupak, pazite kad je smrtni slučaj u pitanju tada se pokreće postupak, i kad se to ništa nije pokrenulo onda je tata pokrenuo privatnu tužbu, međutim, i u toj privatnoj tužbi to je bila nekakva uvjetna kazna bez ikakvih odšteta", kaže Nosek.

30 godina poslije svojim se automobilom sudario s vozilom u kojem je bila četveročlana obitelj. Ni za ovu nesreću Horvatinčić nije odgovarao.

"Koliko je meni poznato ne znam da li je uopće dobio kaznene bodove za to što nas je udario, da li je odgovarao, jer on je prvo i osnovno prebrzo vozio. Druga priča je bila da je tražio mobitel; uopće nije gledao cestu", rekla nam je Indira Žanić iz Bestovja.

Njegova neopreznost za volanom uzela je još jednu žrtvu. 1989. godine na Aleji Bologna poginula je Nada Petrović. Godinu dana od nesreće postupak protiv Tomislava Horvatinčića je obustavljen.

Kad se ovom pridoda i oslobađajuća presuda za nesreću u kojoj je Horvatinčić brodom usmrtio dvoje talijanskih nautičara, to potvrđuje da je Tomislav Horvatinčić jedna od najkontroverznijih osoba u hrvatskom javnom životu.

Oslobađajuća presuda za veliki dio javnosti je šokantna. Društvene mreže cijeli dan vrve velikim brojem komentara i negativnih reakcija. Presudu mnogi nazivaju šokantnom i negativnom za hrvatski pravosudni sustav.

Pitanje je sada jedino što će se događati nakon što budu uložene žalbe na presudu. I hoće li napokon biti postignut dogovor o odšteti obitelji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene