Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Nije ni bilo svađe jer u kući zapovijedam ja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija podnijela je prekršajnu prijavu zbog nasilja u obitelji protiv pjevačice Vlatke Pokos i njezinog supruga Josipa (Dikana) Radeljaka.

Supružnike, čijima se bračnim razmiricama posljednja dva dana bave gotovo svi hrvatski mediji, policija je prijavila zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dolores čitala dijelove knjige 'Život u paklu': Vlatka je vikala da sam debil kao moja mama Slika nije dostupna Bernarda Tolić potvrdila Lana Radeljak će progovoriti u 'Životu iz pakla'!

Nakon što se verbalno i fizički sukobila sa suprugom koji ju je
izbacio iz stana, Vlatka Pokos je u petak supruga prijavila policiji.

Policija je za Radeljakom raspisala potragu, a u subotu poslijepodne ga je pronašla na terasi kafića u Bogovićevoj ulici te odvela na obavijesni razgovor.

Po izlasku iz policijske postaje Radeljak je izjavio da je policija tijekom petosatnog ispitivanja od njegove supruge iznudila izjavu da ju je fizički i psihički maltretirao. Požalio se i što ga je policija na "spektakularan način" i "kao najvećeg kriminalca u zemlji" privela usred špice i pred očima znatiželjnika.

U policiji, pak, kažu da se za sve pritužbe na njihovo postupanje, ako misle da je policija prekršila ovlasti, supružnici Pokos i Radeljak, kao i svi ostali građani, mogu obratiti Odsjeku za zakonitost postupanja PU zagrebačke. 

Nakon razgovora u policiji Josip Radeljak je pušten iz postaje, a u prvoj izjavi rekao je kako je priveden samo zato da bi se napravio spektakl te da je nalog za to stigao 'odozgo'.

Navodne nalogodavce nazvao je 'svinjama koje proganjaju narod'. 'Mi smo robovi budala' rekao je.

- Nije bilo potrebe da me privode, ja sam se preko odvjetnika s njima dogovorio da u postaju dođem u ponedjeljak ili utorak, ponedjeljak ujutro zapravo, ali evo, došli su u kafić da od svega naprave spektakl, a mislim da je nalog za to došao odozgora, optužio je Dikan 'nepoznatog počinitelja'.

- Kakva je ovo zemlja? Ja i moja djeca bojimo se biti ovdje, svatko vas može za bilo što zatvoriti. To su svinje koje proganjaju narod, mi smo robovi budala, rekao je Radeljak ne želeći otkriti na koga točno misli, već je općenito upotrebljavao pojam 'političari'.

Radeljak je dodao da su policajci s njim postupali kao gospoda i da njih za ništa ne krivi. A što se tiče razmirica s Vlatkom Pokos, rekao je kako nikakvog zlostavljanja nije bilo.

- Ja se s njom čak nisam niti svađao, što se imam svađati kad u kući ja zapovijedam, a ne ona, izjavio je Dikan dodavši da je policija Vlatku Pokos pet sati držala u postaji, gdje su je prisiljavali da potpiše zapisnik da ju je Dikan zlostavljao.

- Ona je to, naravno, odbila. Pustili su je tek kad su podigli prijavu, rekao je Radeljak ne želeći odgovarati na pitanja što se tiču njihovog braka. 

- Samo je falilo da su mi lisice stavili, zamislite vi to. Ne mogu mi ništa naći pa onda idu ovako. Nek meni nađu neko brodogradilište ili nešto takvo, dodao je.

Izlazak Josipa Radeljaka iz policije i cijelu njegovu izjavu možete pogledati u video prilogu

>> Josip Radeljak izbacio Vlatku Pokos iz stana

Zagrebačka policija je u subotu poslijepodne privela Josipa Radeljaka, kojeg je pronašla u jednom kafiću u Bogovićevoj ulici u Zagrebu.

Policija je, inače, cijeli dan tragala za Dikanom Redeljakom, suprugom Vlatke Pokos, koja ga je jučer nakon što su se fizički i verbalno sukobili prijavila zbog nasilja u obitelji.

Prekršajna prijava zbog nasilja u obitelji zasad će biti podnijeta protiv pjevačice Vlatke Pokos, dok se za njezinim suprugom traga, rečeno je ranije u policiji.

Nakon međusobna sukoba Dikan Radeljak izbacio je Pokos iz stana, a ona ga je udarila nogom u koljeno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene