Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Hotmail

Osim Plenkovića, na udaru oporbe i Most: Tko je doveo Borisa Šavorića?

Božo Petrov (Foto: Dnevnik.hr)
Božo Petrov (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Iskri nije nedostajalo između oporbe i premijera, a nastavilo je iskriti i u sabornici i saborskim hodnicima. Oglasio se i Božo Petrov.

Novo vruće pitanje hrvatske politike glasi: Tko je doveo Borisa Šavorića? Prema Boži Petrovu, sam Andrej Plenković. No, premijer prebacuje lopticu.

Pročitajte i ovo Božo Petrov, Nikola Grmoja, Marin Miletić Bez konkurencije Vladajući se obrušili na Most: "Nude se lijevoj koaliciji, njihov je jedini program rušiti HDZ" Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Sastanak u HDZ-u Plenković komentirao kritike glavne europske tužiteljice, pa razmještao mikrofone, prepirao se s novinarima...

"Nek' se Božo Petrov dobro prisjeti svega, neka govori o onome koga je on znao", prokomentirao je Plenković.

"HDZ nastavlja sa svojim spinovima, sada im pomažu i sateliti. Mi na te spinove nećemo reagirati", rekao je Petrov.

Za oporbu je takvo premijerovo izbjegavanje odgovora neprihvatljivo.

"Andrej Plenković je zadnji koji bi bilo kome trebao postavljati pitanja. Na njemu je da konačno da jasne odgovore na svoju ulogu u svemu tome", rekao je SDP-ov Peđa Grbin.

"Ja u tome vidim činjenicu da će se pojaviti još neki mailovi, pa se gospodin Plenković boji da, ako sada nešto kaže, da će ga sljedeći mailovi pokopati", smatra Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida.

"Kad nešto nije istina onda to demantirate. Dakle, očito je istina, očito se radi o točnoj informaciji i očito je gospodin Plenković u panici, jer ne zna što će biti sljedeće", rekao je i predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Izbjegava odgovore premijer, ali izbjegavaju ih i inače razgovorljivi Mostovci, jer je sve glasnija sumnja da su i oni sve znali. Božo Petrov je izbjegao odgovor, no ništa konkretniji nije bio ni Nikola Grmoja.

"Pa jasno je da su spinovi. Zna se kad je Most izašao iz Vlade i sve je jasno. A kad su angažirani savjetnici? Neka Plenković odgovori", rekao je Grmoja. Na pitanje zašto nisu ranije rekli samo je kratko rekao: "Sve smo rekli".

Petrov je sve znao, a šutio, uvjereni su saborski kolege i Most zbog toga prozivaju za licemjerstvo.

"A znate kada je progovorio. Progovorio je tek kada ga je jučer kada ga je jedan tjednik imenom i prezimenom stavio na taj sastanak. Ako to nije dvoličnost, onda ne znam što je", konstatirao je Peđa Grbin.

"Definitivno znamo preko njihove tajnice u ministarstvu pravosuđa da su oni primali te mailove", smatra i Ivan Vilibor Sinčić. "12. travnja kad su objavljena imena Ramljaka i 8 njegovih savjetnika tada su trebali reći, ljudi ovo je sukob interesa, ovo je korupcija".

"Uvijek treba reći istinu. Znate, kad krenete govoriti poluistine ili neistine, kad problem stavljate pod tepih, onda problem naraste, popiknete se i padnete na nos. To se na žalost dešava sada i Mostu", smatra zastupnica Glasa Anka Mrak Taritaš.

I za jedinog danas pričljivog člana Mosta dvojbe nema.

"Gospodin Petrov je svakako trebao reagirati odmah čim je saznao, ukoliko je imao takva saznanja", rekao je Mostov Marko Vučetić. "Ukoliko je netko djelovao u ime Mosta, onda je taj netko otuđen od izvorne ideje Mosta. Jer je ideja Mosta nastala kao otpor prema ćelijama moći, a ne kao potreba da se stvaraju nove ćelije moći".

Odlazak Martine Dalić zbog afere s mailovima i lexom mogao bi tako biti tek početak preslagivanja na svim stranama.

"Do jeseni očekujemo znatnije promjene i rekonstrukciju vlade", najavio je Milan Bandić.

"Gospodin Horvat je igrač gospodina Karamarka. Dakle, dakle vraća se neka druga ekipa i mislim da su Plenkovićevi dani odbrojani. Jedino je pitanje kad će ga HDZ smijeniti", smatra Krešo Beljak.

Premijer, barem deklarativno, za sada - nije zabrinut.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene