Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Budući da Zakon o dodatku na mirovinu isključuje umirovljenike koji u mirovinu odlazi temeljem posebnih propisa, Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a zatražio je od hrvatske Vlade da se i njima prizna pravo na dodatak, priopćio je danas taj sindikat.


Iako policijski službenici u mirovinu odlaze temeljem posebnog
zakona, to ne smanjuje razliku u iznosu mirovina izmedu policijskih službenika koji su u mirovinu išli prije 1999. i onih koji su otišli nakon spomenute godine, tvrdi predsjednik Sindikata Zdravko Lončar.

Vezani članci Kontrola leta, ilustracija Sindikat kontrole leta stao uz svog predsjednika: ''Direktor je rekao neistinu, žrtve su zastrašivanja i samovolje'' Boris Johnson Johnson odustao od izbornog obećanja i izazvao bijes stranačkih kolega: ''Priznajem da ovim kršim svoj politički program, no ne činim to olako''

U ukupnom broju umirovljenika, prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, korisnika mirovina po posebnim propisima je svega 11 tisuća. 

U toj brojci puno je onih koji su u mirovinu išli po starom izračunu tako da je broj umirovljenika koji bi imali pravo na dodatak daleko manji, podsjećaju u Sindikatu.

Dodaju da najveći broj umirovljenih policajaca prima prosječnu
mirovinu od 2.500 kuna i predloženim Zakonom o dodatku na mirovinu neće dobiti ništa, iako im je, kažu, tijekom 2001. mirovina smanjena od osam do 20 posto.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju