Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ravnateljstvo civilne zaštite

VIDEO/FOTO Nevrijeme poharalo dvije županije: HGSS morao evakuirati ljude. Poplavljena dvorišta, podrumi i kuće

Aktualno Galerija HGSS evakuirao ljude iz poplave HGSS evakuirao ljude iz poplave Foto: HGSS Nevrijeme izazvalo poplave - 2 Nevrijeme izazvalo poplave - 2 Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite Nevrijeme izazvalo poplave - 3 Nevrijeme izazvalo poplave - 3 Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite Nevrijeme izazvalo poplave - 4 Nevrijeme izazvalo poplave - 4 Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite +5 Nevrijeme izazvalo poplave - 1 Galerija 1/10 >>
Ravnateljstvo civilne zaštite javilo je kako je nevrijeme u četvrtak poharalo dvije županije. Sve su žurne službe na terenu, a Županijski centar 112 u Osijeku dobio je više od 100 poziva vezanih za nevrijeme.

Teški su sati iza vatrogasca i dežurnih službi koje saniraju posljedice snažnog nevremena koje je predvečer zahvatilo Požeško-slavonsku i Brodsko-posavsku županiju.

Jedna je obitelj u Požegi morala biti evakuirana, a intervencije su, rekao nam je glavni zapovjednik požeške Javne vatrogasne postrojbe, išle po prioritetima - prvo kuće koje su najviše stradale. Tamošnji sustav odvodnje, kaže, jednostavno nije mogao podnijeti toliku količinu kiše.

"Evo, sad imamo jednu obitelj za evakuaciju. Ne mogu spavati u svojoj kući i mi ćemo ih prevesti na lokaciju kod njihovih prijatelja. Na terenu je oko šest vatrogasaca, a dosad je odrađeno više od 110 intervencija. Još imamo nekoliko lokacija koje ćemo odraditi, koliko bude potrebno, toliko ćemo raditi, nemamo vremenski ograničeno ništa", poručio je glavni zapovjednik Dalibor Hrunka.

Burno je i u Brodsko-posavskoj županiji, gdje je HGSS morao evakuirati građane. 

"Pripadnici HGSS Stanica Slavonski Brod sudjelovali su u evakuaciji četvero ljudi na dvije lokacije", objavio je HGSS.
 

"U roku od 20-ak minuta palo je više od 100 litara kiše u dijelu općine Rešetari", javilo je Ravnateljstvo civilne zaštite i dodalo kako je održana sjednica Stožera civilne zaštite radi daljnjih aktivnosti, a vatrogasci rade na ispumpavanju podruma. 

Dodali su kako će ispravnost vode ispitati Zavod za javno zdravstvo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Nastavlja se nestabilno vrijeme: Pogledajte gdje će biti najviše sunca, ali i u kojim se dijelovima Hrvatske (opet) očekuje kiša

Više od 60 intervencija na području Požege

Poplavljeni su dijelovi dvorišnih objekata i kuća te suterenski stanovi i podrumi. Na terenu su sve žurne službe, a dosad je odrađeno više od 60 intervencija na području Požege.

"Zbog velikog broja poziva prema ŽC 112 Požega i Slavonski brod, Županijski centar 112 Osijek zaprimio je više od 100 poziva vezanih za nevrijeme", napisalo je Ravnateljstvo na Twitteru.

 

 

 

 

Nevrijeme praćeno obilnom kišom i grmljavinom pogodilo je šire područje općine Rešetari u Brodsko-posavskoj županiji, gdje je Županijski centar 112 Slavonski Brod dobio brojne pozive građana zbog prelijevanja vode u dvorišta i podrume.

Pročitajte i ovo Ilustracija Problem opskrbe vodom Ukrajini nakon uništenja brane prijeti nova opasnost: "Zemlja bi se mogla pretvoriti u pustinju"

"Angažirani su vatrogasci DVD-ova Rešetari i Nova Kapela te JVP-a Nova Gradiška. Na terenu su načelnik općine i Hrvatske vode", izvijestilo je Ravnateljstvo.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene