Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Nastavlja se nestabilno vrijeme: Pogledajte gdje će biti najviše sunca, ali i u kojim se dijelovima Hrvatske (opet) očekuje kiša

Nastavlja se razdoblje vrlo promjenljivog vremena s čestim lokalnim nestabilnostima, osobito u unutrašnjosti. Više donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

Za održavanje ovakvog tipa vremena glavni je krivac vlažan i nestabilan zrak koji se uporno zadržava iznad većeg dijela naše zemlje i uz dnevno zagrijavanje stvara kišne i grmljavinske oblake. U tome mu pomaže prostrano polje sniženog tlaka zraka u prizemlju i blago izražena ciklonalna aktivnost po visini.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

Ujutro u unutrašnjosti bit će djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano. Vjetar posvuda slab, pa će ponegdje biti magle, osobito po kotlinama i u dolinama rijeka. Jutarnja temperatura zraka većinom od 11 do 16, a na Jadranu između 17 i 20 Celzijevih stupnjeva.

Od sredine dana u središnjoj Hrvatskoj mjestimice jači razvoj oblaka pa valja računati na pljuskove i grmljavinu, lokalno i izraženije. Vjetar većinom slab, no uz grmljavinske aktivnosti ponegdje može prolazno biti i jak. Najviša temperatura većinom 25 ili 26 stupnjeva.

Vrlo slično vrijeme, od sredine dana s lokalnim pljuskovima i grmljavinom bit će i u istočnim predjelima. Poslijepodne temperatura ponegdje do 27 stupnjeva.

Lokalnih će pljuskova i grmljavine poslijepodne biti i u gorskoj Hrvatskoj te u unutrašnjosti Istre kao i na širem riječkom području. Vjetar većinom slab. Poslijepodne će na Jadranu zapuhati umjeren jugozapadnjak. Ugodno toplo uz najvišu temperaturu od 20 do 24, na Jadranu oko 26 stupnjeva.

U Dalmaciji pretežno sunčano i također vrlo toplo. Poslijepodne u zaleđu ponegdje može doći i do jakog razvoja grmljavinskih oblaka. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni. Temperatura od 26 do 28 stupnjeva.

Sljedećih dana u unutrašnjosti promjenjivo uz česta sunčana razdoblja, no i dalje nestabilno pa će uglavnom od sredine dana uz jači razvoj oblaka ponegdje biti pljuskova i grmljavine, lokalno moguće i izraženijih. U ponedjeljak sunčanije, uz manju vjerojatnost za pokoji lokalni pljusak. Od nedjelje puhat će umjeren sjeveroistočnjak i sjeverac, mjestimice na udare i jak. Temperatura bez veće promjene.

Na Jadranu će prevladavati sunčano i vrlo toplo. No, za vikend je uz prolazno više oblaka lokalno moguć poneki pljusak. U nedjelju će na sjevernom Jadranu zapuhati umjerena i jaka bura, koja će se u ponedjeljak proširiti i duž cijele obale.

Po svemu sudeći, od sredine sljedećeg tjedna ponovno možemo očekivati nove izraženije oborine, osobito u Dalmaciji u četvrtak. Naravno, to još treba potvrditi u prognozama koje slijede.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene