Veći dio Hrvatske u nedjelju je zahvatilo grmljavinsko nevrijeme.


U autokampu Orsera u Vrsaru u kasnim večernjim satima uslijed nevremena došlo je do pada dva stabla. Jedno stablo je palo na kamp kućicu. Jedna osoba je lakše ozlijeđena. Oko 2 sata iza ponoći stigla je i dojava o urušavanju kamenog zida visine oko 3 metra u Puli, javlja, Regional Express.

Obilna kiša, koja je padala u većem dijelu Istre, poplavila je ceste.

 

Nevrijeme je i na zadarskom području uzrokovalo mnoge probleme. Uslijed jakog vjetra i obilne kiše došlo je do plavljenja gradskih prometnica u Zadru, izbijeni su poklopci šahtova, a bilo je i oborenih stabala na lokalne ceste, piše Zadarski.hr.

U Šibeniku je tijekom noći vjetar odlomio granu koju su pokupili radnici Zelenila, a tijekom jutra pala je i druga grana pokraj glavne gradske ceste koju su radnici vrlo brzo sklonili. Nekoliko stotina metara dalje vjetar je iz zemlje iščupao masivni stup rasvjete, ali srećom nitko nije stradao, niti su oštećeni okolni automobili, piše ŠibenikIN.

Meteoalarm je za ponedjeljak izdao nekoliko upozorenja. Zbog olujne bure i udara vjetra od 95-120 km/h izdano je narančasto upozorenje za područje Istre, Rijeke i Kvarnera. Za Južni Jadran i Slavoniju izdano je žuto upozorenje - mogućnost lokalnih pljuskova s grmljavinom. 

 

Dobre vijesti od sredine i druge polovice tjedna - sunčano i ponovno sve toplije. Hladne fronte će se premjestiti dalje na istok. Samo u utorak još malo kiše moguće je na istoku, a onda posvuda pretežito vedro. Na moru će ugođaj remetiti jedino bura, no od sredine tjedna se očekuje njezino slabljenje. Prevladavat će sunčano vrijeme s temperaturama i do 30 stupnjeva.