Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgubio 45 kilograma

Nevjerojatna transformacija: U godinu dana sa 141 kilograma došao na 96!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjekoslav Malekin smršavio je 45 kilograma u godinu dana. I to vježom i zdravom prehranom. Stručnjaci tvrde da tako nagla promjena kilaže, u kontroliranim uvjetima, nije opasna.

Prije samo 10 mjeseci za Vjekoslava Malekina vježbe su bile tek puste akrobacije. Sa 141 kilograma, u manje od godinu dana, došao je na 96.

'Jeo sam jako puno slatkog. Zapravo sam se smatrao ovisnikom o slatkom, o čokoladama. Jeo sam većinom brzu hranu, nešto u pekari, fast food, puno bijelog kruha, u enormnim količinama', kaže Vjekoslav. Pekarske proizvode zamijenilo je voće, a odlazak u kupovinu bio je neizbježan.

Nutricionisti i treneri tvrde kako skinuti 45 kilograma u tako kratkom vremenu nije opasno. Najteže je uvijek početi. 'Bitna je bila njegova volja i odlučnost da krene i promjena prehrambenih navika. Vjeko je imao problem pretilosti i to je bolest današnjeg suvremenog društva. 40 posto muškaraca je danas pretilo, te oko 30 posto žena', kaže Ivan Stojić, trener.

>> Porazni rezultati: Čak 60 posto Hrvata ne vježba!

O onome što jedemo znamo jako malo, no sve pamti naš trbuh, a jasno pokazuje kazaljka na vagi. Podaci su neumoljivi: Hrvati su četvrta najdeblja nacija na svijetu, a da biste dobili težinu od jedne tone na hrpu trebate staviti tek 13 hrvatskih građana.

'U odrasloj se dobi jede previše suhomesnatih proizvoda, pije se previše slatkih pića. Svako četvrto dijete u Hrvatskoj je ugroženo zbog povećane tjelesne težine, to je izuzetno velika brojka', kaže doktorica Ivana Pavić Šimetin.

Vjekoslavov primjer ipak ohrabruje. Dan početi doručkom, redovito vježbati te paziti na vlastito tijelo. Jer u njemu ćemo stanovati do kraja života.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene