Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brzo odustaju

Porazni rezultati: Čak 60 posto Hrvata ne vježba!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici na Harvardu došli su do zanimljivih, ali i šokantnih zaključaka.

Čak šezdeset posto odraslih Hrvata uopće ne vježba i tako se izlaže zaista nepotrebnom riziku. Istraživanje je pokazalo da je tjelesna neaktivnost jednako štetna kao i pušenje.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić istraživanje - 4 U Dnevniku Nove TV Treći dio velikog predizbornog istraživanja: Pogledajte rezultate za tri velike izborne jedinice Hrvoje Krešić U Dnevniku Nove TV Ne propustite posljednje i najrelevantnije predizborno istraživanje

>> Ako se ne možete prisiliti na vježbanje, dolazi rješenje

Na steperu, traci za trčanje ili biciklu, vježbanje je nepoznanica za gotovo svakog drugog Hrvata.Tek šest Hrvata od njih 100 vježba u dovoljnoj mjeri, a i oni koji vježbaju, obično brzo odustanu.

'Najčešće ljudi odustaju već nakon mjesec dana, kroz prvih mjesec dana, glavni razlog tome je prvenstveno manjak motivacije', rekao je Filip Paljevec, instruktor fitnessa. Puno posla i obaveza, a malo vremena najčešća je izlika kojom se većina opravdava.

Istraživanja su pokazala da nedostatak fizičke aktivnosti uzrokuje gotovo jednak broj smrti kao i pušenje! 'Kretanje je izuzetno važno za zdravlje radi toga što smanjuje krvni tlak, smanjuje nivo masnoća u krvi, šećera u krvi', rekla je doktorica Mirta Dubenik, kardiologinja.

Šezdeset posto Hrvata koji ne vježbaju uglavnom se i ne hrane zdravo. Voće i povrće tako gube bitku pred brzom i nezdravom hranom. 'S obzirom na današnje uvjete i opcije od različitih salat barova, sednvič barova, kvalitetne ponude u razičitim pekarnama smatram da zaista ne postoji razlog da se hranimo nepravilno i nezdravo jer su opcije neograničene', kazala je nutricionistkinja Karmen Matković.

Dok ne zazvoni na uzbunu, malo tko se pokrene. Da do toga ne dođe potrebno je zaista jako, jako malo.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene