Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, doživio je nekoliko ozbiljnih neuspjeha u ključnim korupcijskim predmetima.


Bajiću su sa Zrinjevca na doradu vraćene neke od ključnih optužnica. U slučaju Bankomat  čak dva puta. Loše su bile napisane i one protiv bivšeg varaždinskog gradonačelnika, nekadašnjeg direktora Hrvatskih voda, ali i šefa Fonda za zaštitu okoliša.

Vezani članci Slika nije dostupna Nakon što je bivši predsjednik završio u zatvoru, zemljom se širi val nasilja: Noću pljačkaju trgovine, prosvjednici marširaju naoružani štapovima Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković (Foto: Dnevnik.hr) Ministar pravosuđa o uhićenju zagrebačkog tužitelja: "To je vrlo loša vijest, reflektira se i na povjerenje građana i sve to skupa ne zvuči dobro"

Odlaska na sud ostali su pošteđeni i bivši čelnici HAC-a. Zakasnilo se s podizanjem 9 milijuna kuna teškom optužnicom.

Posljednja u nizu povučena je optužnica protiv bivšeg ministra unutarnjih poslova, Ivice Kirina, proizašla iz slučaja Fimi media. O razlozima povlačenja nisu obavijestili sud, niti su to bili dužni učiniti. Sada imaju godinu dana, spis mogu
prepraviti ili od svega odustati.
 

>> Fimi-media: Bajić poručio da nema nagodbe za HDZ

O novoj optužnici odlučivat će u idućih godinu dana.
Na temu vlastitih poraza, tužitelji danas nisu željeli govoriti. No, Bajićev i njihov rad komentirao je resorni ministar.

'Neću sada ulaziti u to pitanje, podnosi se izvješće Saboru, Sabor će reći svoje išljenje, to neću komentirati. Mislim da se načelno dobro radi, a normalno je da svi predmeti ne mogu završiti na isti način', tvrdi Orsat MIljenić, ministar pravosuđa.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.