Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povučena optužnica i protiv Kirina

Neuspjesi Bajića u korupcijskim aferama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, doživio je nekoliko ozbiljnih neuspjeha u ključnim korupcijskim predmetima.

Bajiću su sa Zrinjevca na doradu vraćene neke od ključnih optužnica. U slučaju Bankomat  čak dva puta. Loše su bile napisane i one protiv bivšeg varaždinskog gradonačelnika, nekadašnjeg direktora Hrvatskih voda, ali i šefa Fonda za zaštitu okoliša.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Poslao poruku biračima Milanović: “Rijeke pravde dolaze, oprat će ovu ustajalu smrdljivu Plenkovićevu močvaru“ Zoran Milanović objava na facebooku Oglasio se Milanović: "Ljudi, oni kradu i svima nam se smiju"

Odlaska na sud ostali su pošteđeni i bivši čelnici HAC-a. Zakasnilo se s podizanjem 9 milijuna kuna teškom optužnicom.

Posljednja u nizu povučena je optužnica protiv bivšeg ministra unutarnjih poslova, Ivice Kirina, proizašla iz slučaja Fimi media. O razlozima povlačenja nisu obavijestili sud, niti su to bili dužni učiniti. Sada imaju godinu dana, spis mogu
prepraviti ili od svega odustati.
 

>> Fimi-media: Bajić poručio da nema nagodbe za HDZ

O novoj optužnici odlučivat će u idućih godinu dana.
Na temu vlastitih poraza, tužitelji danas nisu željeli govoriti. No, Bajićev i njihov rad komentirao je resorni ministar.

'Neću sada ulaziti u to pitanje, podnosi se izvješće Saboru, Sabor će reći svoje išljenje, to neću komentirati. Mislim da se načelno dobro radi, a normalno je da svi predmeti ne mogu završiti na isti način', tvrdi Orsat MIljenić, ministar pravosuđa.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene