Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon pregovora

Neujedinjeni sindikati ipak složni u najavi štrajka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon propalih pregovora Vlade i sindikata o zamrzavanju plaća, nastavljaju se problemi među sindikatima koji ujedinjeni ostaju samo u najavi štrajka ako im se zamrznu plaće. Razjedinjena sindikalna scena, tvrde pojedini sindikati, djelomični je krivac za neuspjele pregovore s Vladom.

'Ako Vlada doista odluči ne ispoštivati ono što je kolektivnim ugovorom zajamčeno ne preostaje nam ništa drugo nego štrajk i mi ćemo ga poduprijeti', rekao je Krešimir Sever.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem" Postignut dogovor Vlade i sindikata - 2 ništa od štrajka Prihvatili ponudu: Vlada i sindikati u ponedjeljak potpisuju povećanje osnovice plaća i drugih materijalnih prava

Sindikati se još uvijek nadaju kako zamrzavanja plaća ipak neće biti. Utjehu pronalaze u izjavi premijera od prije nekoliko dana koji je rekao kako će se kolektivni ugovor poštovati. 

>> Sindikati odbili Vladin prijedlog o rastu plaća

>> Sindikati na sastanak s Vladom bez zajedničkog stava

>> Vlada i sindikati bez dogovora o plaćama

>> U očekivanju štrajka?

U razgovorima s Vladom bili su podijeljeni. Nisu mogli napraviti ni zajednički prijedlog. Podijeljeni ostaju i nakon propalih pregovora. Školski sindikat Preporod svoje kolege proziva jer oni ne sudjeluju u socijalnom partnerstvu i nemaju priliku razgovarati s Vladom.

'U ovoj zemlji postoji svakakva mafija pa sigurno postoji i ova sindikalna', rekao je iz školskog sindikata preporod Željko Stipić.

Hrvatski sindikati već su godinama razjedinjeni. Rijetko uspiju postići dogovor, a ujedinjeni su jedino na prosvjedima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene