Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kad će vrućine?

Nestabilnom vremenu još nije kraj: Upozorenja za cijelu zemlju, u petak moguće snažno nevrijeme

U nekim dijelovima zemlje u petak navečer moglo bi biti izraženijeg nevremena. DHMZ je u petak cijelu zemlju "obojao" u žuto, odnosno upozorio na potencijalno opasno vrijeme.

I dok na našem jugu danima sija sunce, sjevernije u zemlji se nastavlja vrlo nestabilno vrijeme. I danas je bilo pljuskova i grmljavine. Nestabilno će biti i sutra, pa i dio subote, s tim da će kiša i pljuskovi biti učestaliji od sredine dana te navečer i u noći na subotu, a ovaj put će moguće zahvatiti i dio Dalmacije. Krajnji jug bi pak još jednom mogao ostati suh.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena Rijeka Sava u Zagrebu, ilustracija Crveni meteoalarm FOTO/VIDEO Uskoro vrhunac vodenog vala u Zagrebu: "Stiže brže nego što se očekivalo, ali ima i dobra vijest..."

Prema sinoptičkoj karti ne čini se da se nešto bitno događa u atmosferi u našoj blizini, no viši slojevi otkrivaju dolinu na čijoj prednjoj strani ćemo se nalaziti sutra kad će se stvarati uvjeti za još kiše i pljuskova.

Ujutro nas očekuje promjenjivo, povremeno i pretežno oblačno vrijeme, a lokalnih nestabilnosti i pljuskova na zapadu može biti već prijepodne. No bit će i sunca. U Dalmaciji, a osobito na jugu i dalje pretežno sunčano. Vjetar uglavnom slab, jutarnja temperatura, na kopnu oko 18, u gorju 15 stupnjeva dok se na Jadranu očekuje većinom između 20 i 23.

U drugom dijelu dana, a osobito prema večeri u središnjoj Hrvatskoj više oblaka, a oborina će biti češća te uz grmljavinu lokalno i obilnija. Mjestimice bi pri tom moglo pasti i 50-ak litara kiše po četvornom metru. Najviša dnevna temperatura, ovdje u središnjoj Hrvatskoj, od 24 do 27 stupnjeva.

I u Slavoniji i Baranji nestabilno uz moguće pljuskove i grmljavinu. Glavnina, navečer te u noći na subotu kad je moguće i izraženije nevrijeme. Temperatura će ovdje danju biti oko 28 stupnjeva.

Slično vrijedi i za gorsku Hrvatsku i za sjeverni Jadran. Poslijepodne promjenjivo i pretežno oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno kiša može biti obilna, osobito prema kraju dana. Navečer će mjestimice zapuhati bura i sjeverozapadnjak. Temperatura u Gorskom kotaru 21, u Lici oko 26, a na moru i sutra 30ak stupnjeva.

U Dalmaciji će tijekom dana postupno biti sve više oblaka s kojima raste i vjerojatnost za pljuskove, prvo u unutrašnjosti, a potom prema večeri i duž obale. Na jugu mogu i izostati. Zapuhat će umjeren jugozapadnjak, a temperatura će biti od 29 do 33 stupnja.

Kiše i pljuskova bit će još u subotu prijepodne, nakon čega slijedi smirivanje, prvo na zapadu. U nedjelju i ponedjeljak sunčanije, s tim da u noći prolazno može pasti i malo kiše ili pljusak. U subotu malo svježije, potom ponovno vrlo toplo i vruće.

Mjestimičnih pljuskova u subotu može biti i u Dalamciji, no vrijeme će se smirivati pa će idućih dana prevladavati sunčano. Puhat će sjeverozapadnjak i zapadnjak, u subotu jedino prolazno bura. Kao i na kopnu, u subotu malo svježije, no onda opet od nedjelje i na Jadranu vruće.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene