Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tradicionalna proslava

Norijada u Istri pretvorila se u crne slike, 16 maturanata ozlijeđeno: "Traktor je bio na boku, prikolica isto. Uopće ne razmišljate u tom trenutku"

Aktualno Galerija Nesreća na norijadi Nesreća na norijadi Foto: Istarski.hr Nesreća na norijadi Nesreća na norijadi Foto: Istarski.hr Nesreća na norijadi Nesreća na norijadi Foto: Istarski.hr Nesreća na norijadi Nesreća na norijadi Foto: Pixsell +9 Nesreća na norijadi Galerija 1/14 >>
Strašna nesreća obilježila je norijadu u Labinu. Traktor kojim su maturanti krenuli na kupanje - sletio je s ceste u provaliju. 16 osoba je ozlijeđeno. Priču donosi reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga.

Traktor u provaliji i 16 ozlijeđenih maturanata, epilog je to norijade u Labinu. Njihovi vršnjaci još uvijek pod dojmom prepričavaju kako je sve izgledalo. 

"Bio sam u kamionu par vozila iza i onda nismo znali što se događa, stali smo, išli vidjet, vidi da su u provaliji i onda smo refleksno išli pomoći kome smo mogli, izvaditi ih na cestu, staviti u hlad“, kazao je maturant Andro.

Njegov kolega Mirza dodao je: "Traktor je bio na boku, prikolica isto, pomagali smo koliko smo mogli. Uopće ne razmišljate u tom trenutku."

Tamo gdje se zabava trebala završiti - ostale su samo neispijene čaše. "Čim smo došli gore, odmah je bilo za vidjeti teško, baš je bilo traumatično iskustvo“, rekao je maturant Matija.

Pročitajte i ovo Norijada 2023. - 1 Tradicionalna norijada Maturanti slavili diljem Hrvatske: "Hitna pomoć na Bundeku je reagirala dvadesetak puta, što zbog alkohola, što zbog alergija"

U šoku je cijelo mjesto, Nikola iz Labina sve ih poznaje: "To je moja generacija, netko oz djetinjstva, netko iz škole. Da, većinu ih poznajem, zato i je toliko šokantno sve što se desilo."

Ozlijeđeni maturanti primljeni su u riječku i pulsku bolnicu.

"Troje ostaje sigurno u bolnici, od tih troje dvoje ide u kirurško zbrinjavanje rane, treće ne ide u nikakav kirurški tretman. 10 nije ozlijeđeno da iziskuje kirurški tretman, ali procjenjujemo hoće li od tih 10 itko ostati u bolnici“, kazala je ravnateljica pulske bolnice Irena Hrstić.

Svim učenicima, rekao je ravnatelj Dnenviku Nove TV, bit će dostupna psihološka pomoć. Maturanti slavlje nisu nastavili.

"Oni su upućeni kući, pozvani su roditelji. Škola se obratila roditeljima i stojimo na raspolaganju za sve poteškoće ako bi se nešto pojavilo“, rekao je Đani Žufić, ravnatelj Srednje škole Mate Blažine Labin.

Pročitajte i ovo Razrednica s maturantima u Industrijsko-obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu oglasili se policija i ministarstvo Novi incident pred školom u Slavonskom Brodu: "Nema ustaša od '45, jel to jasno vama novinarima"

A prije odlaska na plažu - zabava je počela u središtu grada.

"Ta prikolica je bila zamisljena kao DJ pult. Norijada je fešta i normalno je da se slavi i ta djeca su išla gore i po malo je to sve tako išlo“, kazao je gradonačelnik Valter Glavičić.

Traktor je bio registriran, ali za njegovim volanom bio je maloljetnik.

"Policija je bila prisutna na službenom dijelu proslave u gradu. Nesreća se dogodila nakon toga kada policija više nije bila prisutna“, objasnila je glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač.

Sada im ostaje za otkriti uzrok ovih scena. Iz Labina javila se uživo reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga.

"Kriminalističko istraživanje se nastavlja, a ono bi trebalo otkriti zbog čega je traktor sletio u ovu provaliju na mjestu gdje se nalazimo. Na ovom mjestu zaustavila se prikolica, još uvijek mogu se vidjeti porazbacani rekviziti maturanata.

Nadležno državno odvjetništvo zatražilo je izuzimanje traktora kako bi se odradilo vještaćenje koje bi isto tako moglo dati odgovor je li za slijetanje kriv neki kvar ili neispravnost vozila.

Traktor je vozio maloljetnik, kako saznajem, u vlasništvu je člana njegove obitelji. Dan koji je trebao, kako su mi rekli maturanti, završiti u veselju, pjesmi i dobrom raspoloženju i koji su trebali pamtiti po dobrome, na kraju se pretvorio u crne slike iz Istre.

Iz škole su mi rekli da su kontaktirali socijalnu službu, da svim učenicima stoje na raspolaganju oni i sve ostale institucije tako da se čeka kraj kriminalističkog istraživanja", kazala je reporterka.

 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene