Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nema nepravilnosti, nema trovanja, vlasnik u komi, pas mrtav?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nadzoru postrojenja Karlovačke pivovare inspekcija zaštite okoliša nije utvrdila nepravilnosti u smislu Zakona o zaštiti zraka, niti Zakona o otpadu, priopćilo je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. U međuvremenu, doznajemo, i obitelj je prijavila teškoće s disanjem.

Nadzor je obavljen jer je 23. veljače oko 19 sati, šetajući uz potok u neposrednoj blizini Karlovačke pivovare d.d., jedna osoba pala u komu, a pas na mjestu uginuo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Karlovačka pivovara dobila uporabnu dozvolu za energanu Slika nije dostupna Građevinska inspekcija zabranila radove u Karlovačkoj pivovari

Inspekcijski nadzor počeo je na mjestu događaja u subotu, 24. veljače, te je nastavljen danas od ranih jutarnjih sati. Nadzor su zajednički obavljali inspekcija na radu, sanitarna inspekcija i inspekcija zaštite okoliša. O današnjem nadzoru izviještena je i vodopravna inspekcija, koja nije bila nazočna, dodaje se u priopćenju.

Inspekcija zaštite okoliša o nadzoru će izvijestiti vodopravnu
inspekciju za daljnje postupanje radi nadzora nad sustavom odvodnje, te Državno odvjetništvo i MUP.

U priopćenju Ministarstva zaštite okoliša navodi se i da je Centar za obavješćivanje 112 obavijestio inspekciju zaštite okoliša 24. veljače oko 12 sati da je 23. veljače oko 19 sati, šetajući uz potok u neposrednoj blizini Karlovačke pivovare d.d., jedna osoba pala u komu, a pas na mjesta uginuo.

Inspekcija zaštite okoliša reagirala je odmah po dojavi, izišla na teren i obavijestila vodopravnu i veterinarsku inspekciju te
Županijski eko-stožer, navodi se u priopćenju Ministarstva zaštite okoliša.

Glavni državni vodopravni inspektor Željko Makvić izjavio je da će vodopravna inspekcija i on osobno danas popodne obaviti nadzor u Karlovačkoj pivovari.

Obdukcijski nalaz psa vlasnika Zdravka Martinovića, koji je uginuo istodobno kada je u petak pozlilo njegovu vlasniku uz potok pokraj Karlovačke pivovare, pak, "ne ukazuje na tipične znakove trovanja, pogotovo zato što nema znakova unutarnjeg krvarenja, ni edema pluća", doznaje se od glasnogovornika Ministarstva poljoprivrede Milana Pavića koji prenosi nalaz Veterinarskog instituta.

Na trovanje psa ne upućuje ni ustanovljena lagana hemoralgija gušterače. 

Pavić je rekao da na trovanje psa ne upućuje ni ustanovljena lagana hemoralgija gušterače. Od Pavića se doznaje i da su uzorci uzeti s unutarnjih organa, iz krvi, te sadržaj želuca proslijeđeni danas i u MUP-ov toksikološki laboratorij Centra za krim vještačenje "Ivan Vučetić"u Zagrebu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene