Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROBLEM JE I BURA

VIDEO Nema mira za vatrogasce: Izbili novi požari blizu Šibenika i kod Zadra, nagorjela jedna kuća

U srijedu navečer je oko 20:30 sati zabilježen novi požar kod Skradina, na polju je 40 vatrogasaca i vatra se brzo širi. Istovremeno, novi požar zabilježen je kod Polače, blizu Zadra.

Novo požarište zabilježeno je u srijedu navečer u blizini Šibenika. Na skradinskom području zaprimljena je dojava o požaru oko 20:30 sati.

Na terenu je 40 vatrogasaca i vatra se brzo širi, prenosi portal ŠibenikIN. Kontaktirali smo dežurne vatrogasce, međutim nisu nam mogli ništa komentirati o stanju na terenu.

Na intervenciju su izašli vatrogasci JVP Šibenik, JVP Vodice, DVD Dubravice, DVD Skradin, DVD Šibenik, DVD Pirovac, DVD Tisno i DVD Zaton, s osam vozila. Gori trava i nisko raslinje u blizini kuća.

"Na požaru Bribir Cicvare jedna kuća je oštećena oko 22 sata. Vatra je zahvatila krovište. Vatrogasne snage su sanirale požar na kući. Na cisterni JVP-a Šibenik izgorjela je cijev na pumpi, vatrogasci upravo idu na zamjenu autocisterne s Unimagom", rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković za Dalmaciju danas.

Požar na skradinskom području je na jugu, u pravcu širenja, zaustavljen.

Gotovo istovremeno, na području Polače kod Zadra izbio je veliki požar. Vatra se brzo širi nošena vrlo jakim udarima bure, a intervenirala su sva područna društva, prenos Dalmacija danas.

Pročitajte i ovo Kanaderi na servisu - 5 S bolovanja išli u inozemstvo Dvojica radnika dala otkaz u državnoj tvrtki koja servisira protupožarne avione, jedan za Dnevnik Nove TV poručuje: "Ne želim više biti dio te kaljuže"

Prve informacije otkrio je Mate Rudić, županijski vatrogasni zapovjednik. "Na terenu su JVP Benkovac, JVP Biograd na Moru, DVD Polača, DVD Pakoštene i DVD Sv. Filip i Jakov. Na požar je upućena Intervencijska vatrogasna postrojba iz Zadra", rekao je.

Iako je u početku postojala opasnost za kuće, vatrogasci su uspjeli obraniti naseljena područja. "Uskoro ćemo požar staviti pod nadzor. Nema drame. Objekti su bili ugroženi, no vatrogasci su otklonili opasnost", kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Rudić za Dalmaciju danas.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene