Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Negativan stav o NATO-u promijeniti javnom polemikom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veleposlanik hrvatske Misije pri NATO-u Davor Božinović izjavio je danas kako Hrvatska treba ući u NATO, a negativan stav građana prema tome može se promijeniti jedino javnom polemikom i to argumententiranom.

Ulaskom u NATO bit će riješeno pitanje hrvatske nacionalne
sigurnosti, jer se nitko neće usuditi napasti Hrvatsku, rekao je
Božinović na današnjoj tribini Hrvatske narodne stranke (HNS) o ulasku Hrvatske u NATO.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja"

Komentirajući špekulacije prema kojim bi se ulaskom u NATO povećale obveze slanja hrvatskih vojnika u mirovne misije, Božinović je rekao da će Hrvatska uvijek slati vojnike u mirovne misije na temelju vlastite odluke, što se ne može nazvati obvezom.

On je ukazao i na potrebu argumentirane javne rasprave o toj temi, jer se po njegovu mišljenju, jedino tako može promijeniti negativan stav hrvatskih građana prema NATO-u.

S druge strane, HNS ima potpuno pozitivan stav prema ulasku Hrvatske u NATO, rekao je voditelj Odjela za odnose s javnošću te stranke Mladen Ružman, dodajući kako je NATO jedan od komunikacijskih kanala Europe s SAD-om, a Hrvatska želi naći svoje mjesto u tom komunikacijskom kanalu. Ulazak Hrvatske u NATO, po njegovom mišljenju,
važan je i zbog dovođenja hrvatske vojske na NATO-ve standarde.

Ankete koje pokazuju protivljenje hrvatskih građana ulasku u NATO, Ružman objašnjava lošimo doživljajem intervencija američke vojske na nekim područjima, kao što je Irak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene