Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tekućina koja život znači

Nedostaje zaliha svih krvnih grupa, jedne posebno: ''Stanje je kritično. Imamo povišenu potražnju i zbog učestalijih prometnih nesreća''

Zalihe tekućine koja život znači - pri kraju su. Nedostaje krvi svih krvnih grupa.

Najviše nedostaje krvne grupe 0. U ljetnoj sezoni potrebe su povećane. ''Stanje je kritično. Nedostaje svih krvnih grupa. Što zbog ljeta, godišnjih odmora, situacije s COVID-om. A s druge strane imamo povišenu potražnju - veći broj ljudi koji borave u Hrvatskoj, ali i nažalost zbog učestalijih prometnih nesreća'', istaknula je Iva Crnjak iz Zavoda za tranfuzijsku medicinu u razgovoru s reporterkom Karlom Trstenjak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna testirali ih i na droge U Klaićevu sinoć primljeno šestero pijane djece, najmlađi pacijent je tek završio osnovnu školu: "Jedan je bio agresivan, ali..."

Pročitajte i ovo Darivanje krvi - 3 RASTU POTREBE Zbog nestašice ove dragocjene tekućine liječnici otkazuju operacije: "Trebala je biti 2. lipnja, pa je prebačena na 7., ali i to su odgodili..."

Crnjak je kazala kako su svi građani koji žele donirati krv pozvani u Petrovu 3. ''Svakim radnim danom i subotom do 15 sati, a na web stranicama možete o tome vidjeti više'', rekla je Crnjak u Vijestima Nove TV.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene