Klaićeva bolnica, ilustracija
Klaićeva bolnica, ilustracija Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Brojni učenici diljem Hrvatske u petak su slavili kraj nastave i početak ljetnih praznika. Nažalost, dio njih konzumirao je alkohol, od kojih su neki završili i u bolnici.


U zagrebačku Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj ukupno je zaprimljeno šestero maloljetnika zbog intoksikacije etilnim alkoholom. 

Vezani članci Specijalna bolnica u Novom Marofu Policija ispituje svjedoke tragedije u bolnici u Novom Marofu: Izgorjelo tijelo pacijenta pronašla je čistačica? Bolnica u Novom Marofu Zapalio se aparat za kisik, preminuo pacijent. Beroš poslao izvanredno priopćenje: "Tražim žurno očitovanje"

"Svi su dobro, četvero je otpuštenih, u tijeku je otpust zadnja dva pacijenta. Svi su bili negativni na droge“, kazao je za DNEVNIK.hr ravnatelj bolnice dr. Goran Roić.

Rekao je kako su kod šestero pacijenata obavljene standardne mjere, a u jednom slučaju lavaža, odnosno ispiranje želuca.

Najmlađi primljeni pacijent ima samo 15 godina, učenik je 8. razreda.

"Po zaprimanju obaviješteni su roditelji djece koji su došli u bolnicu. Jedan pacijent je bio agresivan, ali se brzo primirio uz roditelje", kazao je Roić.