Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Sada ću ga braniti još 150 puta žešće', odgovorio je okupljenim novinarima Zvonimir Hodak na pitanje hoće li odustati od obrane Vladimira Zagorca.


'Jasno da ću ga braniti i to 150 puta žešće nego do sada i to je sve, kratko je odgovorio odvjetnik Zvonimir Hodak dan nakon ubojstva koje je zavilo u crno obitelj Hodak i bliske prijatelje, a zgranulo hrvatsku javnost. 

Vezani članci Slika nije dostupna Suđenje: Šlogar nije kupio skupi šampon Slika nije dostupna Stipendije zaklade I. Hodak: 'Neka žive Ivanine ideje'

Hodak je poslijepodne posjetio klijenta u pritvoru.

'Moj klijent i ja smo se sad složili da idemo do kraja, da raskrinkamo mafiju i strukture koje je štite. Imamo argumenata, činjenica i dokaza. Sad ćemo ih iznositi sukcesivno kako budu dolazili i mislim da ćemo dokazati tko su prave žrtve u ovom postupku', rekao je Hodak.

Na pitanje zna li tko je ubio njegovu kći, jer je izjavio da zna otkud vjetar puše, Hodak je odgovorio 'znate i vi'. Rekao je kako izravno to ne može reći, ali je naglasio kako sva ubojstva u zadnjih deset godina imaju isti potpis.

'Mislim na onoga kojem gori pod noktima i koji je tri dana nakon što je moj klijent došao u Hrvatsku odlučio likvidirati moju kćer jer se bojao da je ona u vezi s odvjetnikom koji je njoj mogao ispričati razne stvari ili dati određenu dokumentaciju i bojeći se da bi ona te činjenice mogla prenijeti meni', odgovorio je Hodak.

Dodao je kako je uzrok ubojstva nečiji strah da njegova kći ima te podatke. 

>>
Pale se svijeće i poziva na antimafijaški prosvjed

>> Austrijski mediji: Ubojstvo je prijetnja samom Zagorcu

Obitelj Hodak danas prima brojne izraze sućuti, među kojima su i mnoge javne osobe. Prema njihovom stanu su se tako danas uputili Dražen Budiša, Anto Kovačević, sinoć su tamo bili Goran Ivanišević i Tanja Dragović itd.

Načelnik Ureda ravnatelja policije Dubravko Novak izjavio je danas da je u dosadašnjoj istrazi ubojstva Ivane Hodak na obavijesni razgovor u policiju pozvano 50-ak osoba, no o njihovim imenima te pojedinostima zločina i istrage nije želio govoriti.

Neću odustati nego ću Zagorca braniti još 150 puta žešće

'Nastojimo otkriti činjenice koje bi nas odvele prema počinitelja tog teškog kaznenog djela tako da cijenimo da ćemo angažmanom i dodatnim snagama kriminalista pokušati riješiti to teško kazneno djelo', rekao je Novak nakon polaganja vijenaca izaslanstva MUP-a na groblje Mirogoj u povodu Dana neovisnosti.

Na upit novinara je li policija razgovarala s osobama koje su trenutno na odsluženju zatvorske kazne Novak je odgovorio da su razgovarali sa svim ljudima koji mogu dati bilo kakve korisne informacije o zločinu i žrtvi.

'O točnim imenima i osobama s kojima sam razgovarao iz razumljivih razloga ne mogu vam govoriti', rekao je Novak.

U zagrebačkoj policiji nisu željeli otkriti nikakve pojedinosti o ubojstvu 26-godišnje Ivane Hodak, pravdajući to interesima istrage.

Inače, za danas je u četiri najveća grada u Hrvatskoj najavljen prosvjed građana, koji su se sami u rekordnom roku putem interneta dogovorili da javno pokažu što misle o stanju u hrvatskom društvu i odgovornosti vladajućih za takvo stanje, u kojem je nasilje postalo uobičajena pojava, a počinitelji ili naručitelji takvih zločina uporno izmiču ruci pravde.