Obavijesti Video Pretražite Navigacija
‘Solidarnost za Vukovar’

'Ne daje onaj tko ima, nego onaj koji hoće'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP ne može podržati najavu Vlade o smanjivanju mirovina, osim kad je riječ o povlaštenima, rekao je danas u Vukovaru predsjednik SDP-a Zoran Milanović, koji je optužio Vladu da izradi rebalansa proračuna prilazi ‘stihijski’ i, kako je rekao, bez jasne vizije konačnog cilja koji se želi postići.

U Vukovaru su se danas na poziv vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe (SDP) na sastanku održanom pod geslom ‘Solidarnost za Vukovar’ okupili župani i gradonačelnici županija i gradova u kojima je na vlasti SDP, te predsjednik stranke Zoran Milanović i SDP-ov kandidat za predsjednika Republike Ivo Josipović. Milanović je na konferenciji za novinare nakon sastanka također kazao kako je država ta koja mora pomoći Vukovaru i razriješiti probleme u njegovom razvoju, a ne županije i gradovi.

Pročitajte i ovo Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu Slika nije dostupna Milanovićeva podrška Sabi 'Vukovar konačno mora početi živjeti sam'

>> Gradu skresan proračun, a čelnici se svađaju oko ureda

Po njegovim riječima, da bi se pokazalo koliko je bilo neodgovornosti u dosadašnjem vođenju razvoja Vukovara, dovoljan je primjer Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara kojem su sredstva zadnjim rebalansom državnog proračuna smanjena s 40 na 30 milijuna kuna. ‘Nakon što sam pisao predsjednici Vlade, a to smo zatražili i u Saboru, dobili smo odgovor kako će pri idućem rebalansu ta sredstva biti vraćena Fondu’, kazao je dodajući kako je riječ o ‘pristojnom potezu Vlade’ ali i pokazatelju s koliko se stihije pišu rebalansi državnog proračuna.

'Vukovar se ne može osloniti samo na sredstva vlastitog proračuna'

Svjesni smo teškoća koje svi imamo pri kreiranju proračuna, ali ne daje onaj tko ima, nego onaj koji hoće. Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo ustvrdio je kako Vukovar željenu dinamiku razvoja ne može i nije u stanju dostići ukoliko se osloni samo na sredstva vlastitog proračuna. Prema njegovim riječima, gradske vlasti Vukovara dobile su podršku SDP-ovih župana i gradonačelnika te se očekuje da svatko od sudionika sastanka da svoj doprinos nastojanjima da se potaknu projekti gospodarskog oporavka Vukovara. ‘Nismo razgovarali o financijskim sredstvima i obvezama jer smo legalisti i sve odluke moramo prvo 'provesti' kroz županijske i gradske proračune te skupštine i gradske vijeća, ali smo spremni, svatko od nas, preuzeti dio odgovornosti za boljitak Vukovara’, rekao je međimurski župan Ivan Perhoč.

Grad Zagreb uvijek rado pomaže Vukovarcima

Predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović kazao je kako on ‘ne raspolaže županijskim i gradskim proračunima’, ali kako Vukovarcima nudi projekt ‘nove pravednosti’ te je pozvao ostale župane i gradonačelnike iz Hrvatske da slijede primjer SDP-ovih. Zagrebački gradonačelnik Mlan Bandić podsjetio je kako je grad Zagreb uvijek i rado pomagao Vukovarcima, bez obzira koja politička opcija bila na vlasti u tom gradu, a to će, kako je rekao, činiti i dalje.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina podsjetio je kako je Primorsko-goranska županija u obnovu sportske dvorane u Vukovaru uložila 10 milijuna kuna. Sudionici sastanka, među kojima su bili i župan krapinsko-zagorski Siniša Hajdaš Dončić, gradonačelnik Šibenika Ante Županov, Čakovca Branko Šalamon, Koprivnice Zvonimir Mršić, Rijeke Vojko Obersnel i zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Tatjana Šimac-Bonačić, prošetali su vukovarskim gradskim središtem te posjetili Spomen dom Ovačara i mjesto masovne grobnice na Ovčari, gdje su polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odali počast žrtvama Vukovara u Domovinskom ratu. (Hina)

Treba li i Vukovaru oduzimati zbog krize?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene